tvOS 12 op Apple TV

Gerucht: ‘Apple start in april met eigen tv-dienst via vernieuwde TV-app’

Apple gaat in april van start met haar eigen tv-dienst, zo melden bronnen. Eerder leek het er al op dat Apple in het voorjaar met een eigen streamingdienst zou komen.

Het gaat nu niet lang meer duren, want Apple treft de nodige voorbereidingen voor haar eigen tv-dienst. Apple heeft de leveranciers van films en series op de hoogte gebracht van al haar plannen. Volgens het verslag van The Information gaat de dienst midden april van start. Helaas zitten Nederland en België daar waarschijnlijk nog niet bij.

‘Apple’s tv-dienst start in april’

In een uitgebreid verslag blikt The Information vooruit op alle ontwikkelingen rondom streamingdiensten. Uit het verhaal blijkt dat Apple van plan is om haar eigen dienst midden april te laten starten. Om ervoor te zorgen dat er op de eerste dag genoeg content is om te bekijken, worden de bedrijven op de hoogte gebracht. Eerder in oktober schreven we nog dat de tv-dienst waarschijnlijk in de eerste helft van 2019 van start gaat.

In welke landen de dienst in april beschikbaar is, is nog onduidelijk. Zeer waarschijnlijk gaat het in ieder geval om de Verenigde Staten en enkele andere grote landen, zoals het Verenigd Koninkrijk. Uiteindelijk verschijnt de tv-dienst in 2019 in honderd landen. Dat zou betekenen dat Nederland en België op een later moment volgen. Apple gaat voor de dienst haar reeds bestaande TV-app gebruiken, die op dit moment nog niet hier beschikbaar is.

Aankondiging in maart?
Waarschijnlijk is Apple van plan om de dienst in maart aan te kondigen, mogelijk tijdens een nieuw event. Voor de vernieuwde TV-app neemt Apple waarschijnlijk achter de schermen in tvOS 12.2 al maatregelen. Hoeveel de dienst gaat kosten weten we nog niet. Een deel van de content is volgens eerdere geruchten voor Apple-gebruikers gratis te bekijken.

Het lijkt een druk jaar te worden wat betreft nieuwe diensten. In iOS 12.2 is al Apple News Magazines ontdekt, de mogelijke nieuwe dienst voor tijdschriften en kranten. Vermoedelijk gaat ook deze dienst in het voorjaar van start.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2019, 8:38
Bron Bron The Information
Via Via Macrumors
Categorie Apple
Onderwerpen apple shows, televisie
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.