AirPower met iPhone XS en AirPods.

Opinie: Apple moet meer duidelijkheid geven over de AirPower

Komt ‘ie wel of niet?

Anderhalf jaar na de aankondiging moet Apple meer duidelijkheid geven wat er met de AirPower aan de hand is. De draadloze oplaadmat dreigt anders een lachertje te worden: Apple blijft het product maar op verpakkingen vermelden, maar als het bedrijf serieus genomen wil worden moeten ze het ding nu ook eens op de markt gaan brengen. Of laten weten dat de AirPower er niet meer komt.

Anderhalf jaar geleden kondigde Apple de AirPower aan, als eigen oplaadmat voor je iPhone, Apple Watch en AirPods. Het idee was goed: een mat waarop je meerdere producten tegelijk kunt opladen, waarbij het niet uitmaakt hoe je ze neerlegt. Want dat is bij draadloze oplaadmatten vaak nog het probleem: soms zitten er meerdere oplaadpunten op, maar je moet ze wel heel precies positioneren en checken of het lampje gaat branden. Technische problemen zouden de introductie van de AirPower tegenhouden, aldus het geruchtencircuit. Apple doet zich graag voor als klantvriendelijk en perfectionistisch, maar de communicatie rondom de AirPower is een rommeltje. Bij nog niet aangekondigde producten is het logisch dat Apple wat geheimzinnig doet, om de concurrentie niet wijzer te maken, maar bij producten waar we al zo lang op wachten had er wel wat meer duidelijkheid gegeven kunnen worden.

Tegenstrijdige signalen

Apple geeft tot nu toe tegenstrijdige signalen. In september 2018 werd de informatie over de AirPower grotendeels van de website gehaald, maar dezelfde maand dook de oplaadmat toch in de boekjes van de iPhone XS op. Aangezien die boekjes niet maanden van tevoren worden gedrukt, wekt dat de indruk dat er toch een spoedige introductie aan zat te komen. Een maand later was de AirPower opnieuw te zien in het boekje bij de iPhone XR. Blijkbaar was de AirPower op dat moment bijna klaar om op de markt te worden gebracht… totdat iemand op het laatste moment ontdekte dat de introductie toch geen groen licht kon krijgen. Maar een aankondiging of verduidelijking volgde niet, ook niet tijdens het oktober-event.

AirPower draadloze oplaadmat

Daarna bleef het lange tijd stil, totdat in iOS 12.2 ondersteuning voor de AirPower werd toegevoegd. De AirPower was opnieuw te zien op de verpakking van de losse AirPods-oplaadcase en er dook een verborgen afbeelding op. Komt ‘ie dan toch nog? Of toch niet? Wij weten het zo langzamerhand niet meer. Zolang Apple zelf geen opheldering geeft dwingt Apple mensen om dan maar af te gaan op het geruchtencircuit, waar gezegd wordt dat de AirPower nog deze maand op de markt komt. Of in ieder geval in de eerste helft van dit jaar.

Geen interesse meer
Daardoor dreigt voor de AirPower een beetje hetzelfde lot als bij andere producten en diensten van Apple, waar we zo lang op moeten wachten dat de interesse alweer voorbij is. We hebben een lijst gemaakt van producten en diensten die nog niet in Nederland zijn. Bij de meeste van die functies zitten we op nog te popelen om het te krijgen (Apple Pay, anyone?) maar bij de AirPower zou de interesse wel eens voorbij kunnen zijn. Iedereen heeft tegenwoordig al wel een AirPower-alternatief gekocht.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 29 maart: Dit artikel is inmiddels ingehaald door de realiteit. De AirPower is nu officieel gecanceld door Apple. De oplaadmat zal dus niet meer op de markt komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2019, 18:30
Categorie Achtergrond
Onderwerp airpower
Device AirPower

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.