App-icoontjes uit de App Store.

Ontwikkelaars mogen niet langer App Store-teksten tussentijds aanpassen

Ontwikkelaars mogen niet langer teksten in de App Store aanpassen, nadat een app is goedgekeurd. Voor elke tekstwijziging moeten ze een nieuwe versie van de app indienen en laten keuren.

Apple heeft stilletjes een nieuwe regel ingevoerd voor ontwikkelaars. Ze mogen niet langer hun App Store-teksten tussentijds aanpassen, zonder goedkeuring van Apple. Voorheen konden ontwikkelaars de tekst nog wijzigen, ook nadat een app was goedgekeurd en in de App Store gepubliceerd. Die tijd is voorbij. Voor elke tekstwijziging zullen ze goedkeuring moeten vragen aan Apple.


App-icoontjes uit de App Store.

Teksten achteraf aanpassen

Via iTunes Connect kunnen ontwikkelaars nieuwe app-updates aanleveren met bijbehorende teksten. Voorheen was het mogelijk om die teksten en andere data (met uitzondering van screenshots) achteraf nog aan te passen, zodat ze bijvoorbeeld een tikfout konden herstellen. Het blijkt nu niet langer mogelijk om de tekst aan te passen of andere data bij de app te wijzigen. Wil je dat doen, dan zul je een nieuwe versie van de app moeten inleveren bij Apple en het gebruikelijke reviewtraject uitzitten. Het enige wat je nog kunt wijzigen is de URL naar het privacybeleid van de app.

App-versie nieuw

Het betekent ook dat de wachtrij bij appreviews langer wordt, omdat er ook ontwikkelaars tussen zitten die alleen een kleine wijziging in de tekst wilden doorvoeren. Gelukkig verloopt het reviewproces tegenwoordig wel een stuk sneller dan in voorgaande jaren, waardoor ontwikkelaars soms al binnen 24 uur goedkeuring krijgen.

Het is onduidelijk wat de reden is van de nieuwe strengheid. Eerder deze week werd bekend dat Apple niet langer toestaat dat apps tussentijd worden gewijzigd, buiten de App Store om. Het gaat bijvoorbeeld om de apps van Facebook en Twitter, die gefaseerd nieuwe functies uitrollen zonder dat daarvoor een App Store-update nodig is. De bedrijven maken daarvoor gebruik van speciale oplossingen, die niet langer zijn toegestaan.

Bekijk ook

Apple gaat apps weren die buiten de App Store om bijgewerkt worden

Apple heeft ontwikkelaars op de hoogte gebracht dat apps die buiten de App Store om bijgewerkt worden, niet meer toegestaan zijn. Updates kunnen op die manier niet meer gecontroleerd worden door Apple's reviewteam.

Reageren op App Store-reviews
Gelukkig is er ook goed nieuws voor ontwikkelaars: binnenkort wordt het mogelijk om te reageren op App Store-reviews. Die nieuwe regel is te vinden in de releasenotes van iOS 10.3, een versie die waarschijnlijk in de loop van maart of april beschikbaar komt voor het algemene publiek.

Bekijk ook

Apple laat ontwikkelaars binnenkort reageren op App Store-reviews

Apple laat ontwikkelaars voor het eerst reageren op App Store-reviews. Dit is een lang gekoesterde wens van ontwikkelaars.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.