Plex Cloud

Plex Cloud: makkelijk een mediaserver maken met Dropbox of Google Drive

Plex Cloud is uit beta gegaan, de oplossing om makkelijk een Plex-mediaserver in te richten dankzij Dropbox, OneDrive of Google Drive.

Met Plex kun je gemakkelijk een mediaserver maken, zeker sinds de bedenkers de Plex Cloud beta introduceerden. Na vier maanden in beta is Plex Cloud nu klaar voor het grote publiek, zodat iedereen aan de slag kan gaan met het maken van een mediaserver op basis van Dropbox of een andere opslagdienst.


Plex Cloud

Plex Cloud werd sinds vorige herfst getest en was alleen op uitnodiging te gebruiken. Op vier continenten werd gewerkt om het allemaal af te krijgen en dat moment is nu aangebroken. Volgens de ontwikkelaars kun je in 60 seconden een eigen mediaserver opzetten. Plex Cloud is alleen beschikbaar voor mensen die lid zijn van Plex Pass, dat $4,99 per maand kost of $119,99 voor onbeperkte duur.

Heb je zo’n Plex Pass, dan koppel je je account met een opslagdienst zoals Dropbox, Google Drive of Microsoft OneDrive. Vervolgens heb je een Plex Media Server tot je beschikking die altijd aan staat, omdat het via de cloud werkt.

Zo kun je alle functies van Plex gebruiken, zonder dat er thuis steeds een computer aan hoeft te staan. Je kunt ermee films en tv-shows afspelen en foto’s bekijken en muziek afspelen. Plex Pass werd bijna 5 jaar geleden ingevoerd en deze nieuwe functie moet ervoor zorgen dat mensen het idee hebben dat ze waar voor hun geld krijgen. Volgens de makers is dit de simpelste manier om een Plex-mediaserver te laten draaien, veel makkelijker dan het inrichten op een eigen computer of NAS.

Plex Cloud mediaserver op de Mac

Bovendien zijn je bestanden veilig, want de mediabestanden worden gedupliceerd en gebackupt bij de cloudaanbieder, dus je hoeft niet meer bang te zijn dat je eigen harddisk kapot gaat waardoor je alles kwijt bent. Verder is het handig dat je media altijd en overal beschikbaar is. Meer informatie vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2017, 19:34
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp plex

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.