Reacties voor: Olloclip is klaar voor de iPhone 7 (Plus)

Olloclip heeft nieuwe lenzen voor de iPhone 7 (Plus) aangekondigd, die te bevestigen zijn met een nieuw Connect-systeem. Daarmee moet het verwisselen van lenzen nog sneller gaan.
Lees het complete artikel → Olloclip is klaar voor de iPhone 7 (Plus)
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Ongetwijfeld niet de beste plek om dit te vragen, maar toch heus wel mensen die verstand ervan hebben..

    Verbeterd dit nou daadwerkelijk je camera-kwaliteit of is dit nou pure marketing? Lijkt mij dat de stelling “De ketting is zo sterk als de zwakste schakel” hier gewoon van toepassing op is.

  2. @Sander Schaeffer: En wat is dan volgens jou de ‘zwakste schakel’ in dit verhaal?

  3. @Sander Schaeffer: Het zijn opzet lenzen, dit betekent dat het niks verbetert aan de kwaliteit van de camera-sensor van de iPhone maar je kunt met deze lenzen wel bijvoorbeeld zonder kwaliteitsverlies zoomen of macro-beelden maken (sterke vergroting waardoor je bijna microscopische beelden kan maken). Je hebt dus meer opties om mooie foto’s te maken.

  4. @Sander Schaeffer: De kwaliteit van je objectief is afhankelijk van het glas dat gebruikt is, coatings en niet te vergeten de lensopening (het diafragma). Van de 7 is dat 1.8 voor de gewone camera, 2.8 voor de tele. Zoals je ziet lever je meestal in op het moment dat het om tele gaat (langere objectief, meer licht verlies). Ik verwacht dat deze opzet lenzen ook voor verlies gaan zorgen. Hoeveel dat vermeld het artikel niet. Het wel of niet verlies van lichtsterkte is bijzonder belangrijk op het moment dat je wilt fotograferen als het donkerder wordt. Binnen of zoals nu in de winter.
    Kortom, goede vraag. Maar zoals Arie al zei, het verbetert je camera niet, maar geeft je meer mogelijkheden, die afhankelijk van bovengenoemde punten wel of geen verlies geven.

  5. Met de 6 en 6s heb ik de Olloclip veelvuldig gebruikt. Het verbeterd inderdaad de foto niet, hoewel ik ook niet het idee hebt dat het de foto’s verslechterd, maar het voegt zeker wat toe.
    Groothoek, fisheye zijn mijn favoriet. Prachtige foto’s mee geschoten, als echte hobby-fotograaf (ook foto’s van mij in boeken terecht gekomen) ben ik super blij met deze Olloclip en wil hem straks ook zeker voor mijn 7plus hebben 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.