Mint ademanalyse met iPhone-app

Slechte adem? Dit apparaatje waarschuwt voordat vrienden gaan klagen

Met Mint kun je slechte adem en mondhygiëne in de gaten houden. Deze blaastest doet een ademanalyse en detecteert daarbij boosaardige bacteriën.

Mint is een soort ademanalyse-apparaat. Niet om te kijken of je te veel alcohol hebt gedronken, maar om boosaardige bacteriën in je mond op te sporen. Die zorgen namelijk voor tandbederf, een slechte adem en ontstoken tandvlees. Mint spoort de problemen op en laat zien of je wel goed genoeg hebt gepoetst. Het apparaatje is verkrijgbaar voor $100 maar je zult wel vrienden in de Verenigde Staten, Engeland of Ierland moeten inschakelen, want voorlopig is het alleen daar leverbaar.

Mint ademanalyse met iPhone-app

Mint: ademanalyse met iPhone-app

Mint is een soort fluitje waarin je moet blazen. Daarbij wordt de lucht geanalyseerd om te checken of er zogenaamde VSC’s (Volatile Sulfur Compounds) in voorkomen. Deze worden in verband gebracht met aangetast tandvlees, slechte adem en een hoge concentratie van anaërobe bacteriën in je mond. Alledrie zijn symptomen dat het met je mondhygiëne niet zo goed gesteld is.

Een letter geeft aan of je beter moet poetsen

Je kunt de resultaten bekijken in de bijbehorende iPhone-app, die het duidelijk vertaalt naar een rapportcijfer. De makers zeggen dat 47 procent van de Amerikaanse volwassenen van 30 jaar en ouder last heeft van milde tot zeer ernstige periodontitis, dus de potentiële markt is enorm. Zeker als je bedenkt dat slechte mondbacteriën uiteindelijk weer tot andere ziektes kunnen leiden.

Mint voorkomt tandbederf

De sensoren in Mint kunnen je vertellen hoe het met je mondhygiëne en adem is gesteld. Zo kun je onderweg even snel checken of het nodig is om een slok mondwater te nemen. Je kunt ook doelen stellen en de software houdt daarbij rekening met trends en geeft tips hoe je je mondhygiëne kunt verbeteren. Het apparaatje maakt via Bluetooth LE verbinding met je iPhone en je hebt minimaal iOS 9.1 nodig. Opladen doe je met de meegeleverde USB-kabel.

Mint-ademanalyse

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2016, 20:00
Categorie Accessoires
Onderwerp sensor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.