Oliver Schusser is de nieuwe baas van Apple Music

Apple heeft Oliver Schusser aangesteld als hoofd van Apple Music. De man werkt al 14 jaar bij Apple en zal vanuit zijn huidige werkplek in Londen moeten verhuizen naar Californië.

Oliver Schusser

Apple Music heeft een nieuwe baas: Oliver Schusser. Zijn aanstelling valt samen met een andere aankondiging van Apple, namelijk dat er nu 40 miljoen abonnees voor Apple Music zijn. Eigenlijk verklapte een Franse topman van Apple vorige week al de mijlpaal van 40 miljoen, maar nu heeft Eddy Cue het zelf ook bevestigd. In een memo aan personeel liet Cue weten dat Schusser’s nieuwe titel ‘VP of Apple Music and international content’ wordt. Hij zal heen en weer pendelen tussen Apple Park en een ander kantoor in Culver City.


Schusser werkt al 14 jaar samen met Cue. Hij leidde de internationale uitbouw van de App Store en iTunes vanuit Londen. Hij was daarbij verantwoordelijk voor teams in 38 landen. Ook zou hij een cruciale rol hebben gespeeld bij de overname van Shazam, waarvoor Apple nog wel officieel toestemming moet hebben. Schusser zal worden vervangen door marketing-topvrouw Tracey Hannelly, die al sinds 2007 bij Apple werkt.

Geen gevolgen voor Jimmy Iovine

De aanstelling van Schusser zal geen impact hebben op de rol van Jimmy Iovine, zeggen bronnen van Variety. Iovine trad na de overname van Beats in 2014 in dienst bij Apple en vervulde daarna een wat onduidelijke rol. Hij zou regelmatig betrokken zijn geweest bij deals voor exclusieve content, maar het komt de laatste tijd steeds minder vaak voor dat Apple een album exclusief mag promoten. Eerder gingen er geruchten dat Iovine het bedrijf zou willen verlaten, maar de man ontkende dat. Wel krijgt hij later dit jaar een adviserende rol binnen het bedrijf en zal dan niet meer betrokken zijn bij de dagelijkse business.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.