iPhone reparatie iFixit

‘Automatische helderheid werkt niet meer na schermvervanging’

Lichtsensor kapot

De automatische helderheid kan niet meer worden aangepast als je je scherm hebt laten vervangen. Daarbij maakt het niet uit of er originele onderdelen zijn gebruikt.

Automatisch aanpassen van helderheid kapot
Ook bij vervangende schermen die door Apple zijn geleverd treedt het probleem op. Het gaat om vervangende schermen voor de iPhone 8, iPhone 8 Plus of iPhone x met iOS 11.1 of nieuwer, die zijn geplaatst door derde partijen. Dat blijkt uit informatie van reparatiebedrijfjes die met Engadget hebben gesproken. Na vervanging lijkt de lichtsensor te worden uitgeschakeld, waardoor de automatische helderheid niet meer werkt. Je kunt nog wel handmatig de schermverlichting aanpassen. Het probleem treedt niet op als mensen kun toestel naar de Apple Store hebben gebracht, maar wel na in het inschakelen van externe reparateurs.


Eerder deze week dook er ook al een probleem op met kapotte schermen. Daarbij bleek het touchscreen niet meer te werken, als een externe partij het scherm had gerepareerd. Het probleem ligt waarschijnlijk in het feit dat externe partijen de daaraan gekoppelde chip niet vervangen. Apple heeft al vaker te maken gehad met problemen na iPhone-reparaties door derden. Zo bleek de thuisknop niet meer te werken. Volgens de reparateurs die Engadget sprak gaat het deze keer om tienduizenden mensen die met het probleem te maken hebben. Apple heeft nog niet op de nieuwe problemen gereageerd.

iPhone reparatie iFixit

Mocht je ermee te maken hebben, dan kun je het beste teruggaan naar de partij die jouw toestel heeft gefixt. Het is nog onduidelijk of er sprake is van een fout bij Apple, die gemakkelijk met een software-update kan worden opgelost. Volgens sommige reparateurs is er sprake van opzet bij Apple. Maar in eerdere gevallen was Apple er snel bij om soortgelijke problemen te verhelpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2018, 21:25
Bron Bron Engadget
Categorie iDevices
Onderwerpen reparatie, scherm
Devices iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X

Actuele iPhone 8 deals

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.