iPhone-2018-oled-scherm

Gerucht: ‘Apple Watch Series 5 krijgt OLED-scherm van nieuwe leverancier’

Apple kiest bij de Apple Watch Series 5 wederom voor een OLED-scherm, maar schakelt volgens bronnen wel over naar een nieuwe leverancier.

‘Apple Watch Series 5 krijgt wederom OLED-scherm’

De Apple Watch was Apple’s allereerste OLED-apparaat. Volgens bronnen bij Reuters blijft dat voorlopig ook nog zo. Reuters stelt namelijk dat de volgende Apple Watch Series 5 een OLED-scherm krijgt. Apple zou hiervoor de nieuwe leverancier Japan Display gevraagd hebben. Het is voor het eerst dat dit bedrijf OLED-schermen gaat maken. Het betekent ook dat Apple nog niet overstapt op microLED.


Er gaan al langer geruchten dat Apple op den duur over wil stappen van OLED naar microLED, een nieuwere techniek. Schermen van microLED zijn platter, waardoor Apple haar toestellen ook platter kan maken. De Apple Watch is hier uitermate geschikt voor, omdat de schermen een stuk kleiner zijn dan bij de iPhone. Apple zou microLED dus eerst toe willen passen op de Apple Watch voordat ze eventueel de overstap maken op de iPhone.

Het leek er even op dat Apple misschien wel dit jaar zou kiezen voor microLED, maar nu meldt Reuters dus dat Apple opnieuw kiest voor OLED. Voorheen werden de OLED-schermen voor de Apple Watch gemaakt door LG Display, maar nu zou Japan Display ingeschakeld worden. Dat is goed nieuws voor de Aziatische leverancier, want door de dalende interesse voor LCD kwam het bedrijf in de problemen.

Japan Display levert al jaren LCD-schermen aan Apple, waaronder het Liquid Retina-display van de iPhone XR. Dit jaar kiest Apple ook nog voor LCD op één toestel, maar voor de 2020 iPhone kiest Apple alleen voor OLED. Japan Display zocht de afgelopen tijd al naar financiële steun vanwege de overgangsperiode van LCD naar OLED.

Ook voor de iPhone is het mogelijk goed nieuws. Apple was voor de OLED-iPhones vaak afhankelijk van Samsung. Met de komst van meerdere leveranciers, is Apple minder afhankelijk van één partij. Mogelijk levert dat ook lagere prijzen voor Apple op.

Lees meer over de Apple Watch Series 5 in ons overzichtsartikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2019, 10:50
Bron Bron Reuters
Via Via MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen Apple Watch Series 5, oled

Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 is de vijfde generatie Apple Watch die in het najaar van 2019 uitgebracht is. De grootste verbetering is het always-on scherm. Ook nieuw is het kompas, waarmee je kan zien in welke richting je kijkt. De Apple Watch Series 5 is in 2020 opgevolgd door de Apple Watch Series 6 (met nieuwere chip) én de Apple Watch SE (dezelfde chip, maar zonder always-on scherm).

Apple Watch Series 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.