iPad Air 2019 teardown van iFixit.

Teardown van nieuwe iPad Air 2019 toont verschillen met eerdere Air

De teardown van de nieuwe iPad Air 2019 geeft meer prijs over het innerlijke design van Apple's nieuwste iPad. Niet geheel onverwachts heeft het model veel overeenkomsten met de 10,5-inch iPad Pro.

Apple’s iPad Air 2019 is de directe opvolger van de 10,5-inch iPad Pro. Hoewel er veel verschillen tussen de Air 2019 en iPad Pro 2017 zijn, zijn er ook veel overeenkomsten. Dat blijkt ook uit de nieuwe teardown van iFixit. Zo ontdekte iFixit dat de spacegrijze variant iets anders is en dat de batterij groter is dan Apple beloofde.

iPad Air 2019 teardown

Zoals we al in ons artikel over de iPad mini 2019 teardown schreven, gaat het openmaken van een iPad niet heel eenvoudig. iFixit stuit ook op een onaangename verrassing. De batterij is niet op dezelfde manier bevestigd als bij de iPad mini, waardoor je de batterij handmatig moet loshalen van de rest van de onderdelen. En over de batterij gesproken: er blijkt een accu van 30,8 wattuur in te zitten, terwijl Apple in de specificaties aangeeft dat er een 30,2 wattuur batterij in zit. 30,8 wattuur is hetzelfde als in de 2017 iPad Pro en een stuk groter dan de vroegere iPad Air 2, die bleef steken op 27,6 wattuur.

iPad Air 2019 teardown van iFixit met moederbord.

Voor het scherm maakt Apple gebruik van veel onderdelen die ook al in de 10,5-inch iPad Pro zaten. Het enige verschil is dat er geen ProMotion in zit. ProMotion zorgt voor een hogere verversingsgraad en dus soepelere animaties. Wat chips betreft heeft deze iPad dezelfde Wi-Fi en Bluetooth-module als de iPhone XS en is hij voorzien van 3GB werkgeheugen. Het moederbord zit in het midden van de iPad, vergelijkbaar met de vorige Pro. Bij de vorige Air zat dit nog aan de zijkant, naast de batterijen.

iPad Air 2019 teardown van iFixit met twee kleuren grijs.

Net als de vorige iPads krijgt deze Air 2019 een repareerbaarheidsscore van 2 op een schaal van 10. Dat komt vooral door de ingewikkelde batterijvervanging en de gesoldeerde Lightning-aansluiting. Hierdoor is zelf repareren een hele uitdaging. Voor een goede iPad-reparatie kun je daarom beter terecht bij bijvoorbeeld de Apple Store.

Meer foto’s en details van de teardown bekijk je op de website van iFixit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2019, 12:36
Bron Bron iFixit
Categorie iDevices
Onderwerpen ifixit, ipad air 2019, teardown

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.