iPhone X review: OLED-scherm en stalen rand

Gerucht: ‘Apple stapt in 2020 over op OLED voor alle iPhones’

The Wall Street Journal meldt vandaag dat Apple zeer waarschijnlijk in 2020 alleen nog maar iPhones met OLED-schermen uitbrengt. Dat betekent dat er een einde komt aan de LCD-modellen.

Waar Apple in 2017 nog twee LCD- en één OLED-model van de iPhone uitbracht, was dat in 2018 andersom. De iPhone XR is nog het enige nieuwe model met een LCD-scherm, maar het lijkt er sterk op dat hier volgend jaar een einde aan komt. De leverancier van het LCD-scherm van de iPhone XR is volgens The Wall Street Journal op zoek naar financiele steun, omdat Apple volgend jaar alleen nog maar OLED-iPhones maakt.

‘Alleen nog maar iPhones met OLED in 2020’

Japan Display is al jarenlang één van de leveranciers van Apple voor schermen van verschillende producten. Het bedrijf is ook verantwoordelijk voor het Liquid Retina-scherm van de iPhone XR. OLED-schermen zijn een stuk flexibeler, wat ook één van de redenen zou zijn voor Apple om in 2020 helemaal over te stappen naar OLED-modellen. Het verschil tussen OLED en LCD is nu ook al te zien bij de iPhone XR. De iPhone XR heeft namelijk iets bredere schermranden. Als Apple in 2020 helemaal overstapt op OLED, betekent dit dus ook dat de schermranden mogelijk nog iets dunner worden.

Als gevolg van de plannen is Japan Display op zoek naar financiële steun vanuit Taiwan. De iPhone XR zou het minder goed doen dan oorspronkelijk gedacht werd. Toch moeten we LCD nog niet helemaal afschrijven. Het is de verwachting dat dit jaar de opvolger van de iPhone XR nog gewoon een LCD-scherm heeft. Vermoedelijk wordt deze dan ook gemaakt door Japan Display. Bovendien heeft de iPad ook nog steeds een LCD-scherm. Er zijn nog geen aanwijzingen gevonden dat dat de komende jaren gaat veranderen.

Wat de overstap naar OLED betekent voor de prijs van toekomstige modellen, valt nog te bezien. De huidige OLED-modellen zijn duurder dan de LCD-varianten. Mogelijk gaat Apple op andere kosten besparen. Zo gaan er al lange tijd geruchten dat de volgende modellen geen 3D Touch meer heeft. Meer over de iPhone 2019 schermen lees je in ons artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2019, 10:50
Bron Bron The Wall Street Journal
Via Via MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2020 iPhone, oled
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.