Duiker met Oceanic+ app op Apple Watch Ultra

Oceanic+ app voor Apple Watch Ultra vanaf nu beschikbaar

Apple brengt vandaag, in samenwerking met Huish Outdoors, de nieuwe Oceanic+ app uit. Deze app voor duikers voegt allerlei exclusieve functies aan de Apple Watch Ultra toe, zoals veiligheidsstops. De app is bedoeld voor recreatieve duikers.

De Apple Watch Ultra heeft allerlei extra functies die je op de andere modellen niet vindt. Denk aan het nieuwe design en de actieknop, maar ook de betere waterbestendigheid. De Apple Watch Ultra is geschikt voor duiken tot 40 meter diepte en daar maakt de nieuwe Oceanic+ app flink gebruik van. De app werd eerder al aangekondigd en is vanaf nu beschikbaar, alleen voor de Apple Watch Ultra.

Oceanic+ voor Apple Watch Ultra downloaden

De Oceanic+ app maakt van de Apple Watch Ultra een duikcomputer voor recreatieve scubaduikers, aldus het persbericht. Er zit een geavanceerde dieptemeter in en je kan zien wat de temperatuur van het water is. Bij de Apple Watch-versie, hoort ook een iPhone-app waarmee je meerdere gegevens kan bekijken. Op het Apple Watch-scherm zie je hoe diep je momenteel bent en bekijk je andere gegevens. De Oceanic+ app op de Apple Watch Ultra bedienen doe je met de Digital Crown en Actieknop. de app kan je ook waarschuwen voor een veiligheidsstop of als je te snel en te diep het water in gaat. Met grote gekleurde knoppen zie je meteen wat er aan de hand is. Daarvoor wordt onder andere een decompressie-algoritme gebruikt om duikgegevens te berekenen en bij te houden. Er zit ook een planner in voor gegevens voor je volgende duiksessie.

Oceanic+ app op Apple Watch Ultra

Met de bijbehorende app op de iPhone, kun je allerlei weergegevens bekijken van de duiklocatie. Denk aan de huidige watertemperatuur, de windsnelheid, uv-index en wanneer het eb en vloed is. Ook geeft de app een voorspelling voor de komende drie dagen, met gegevens die voor duikers relevant zijn. Na je duiksessie zie je in de iPhone-app alle data, zoals hoe diep je ging, de exacte locatie en meer. De gegevens worden automatisch gesynchroniseerd zodra je weer verbinding hebt met je iPhone, vergelijkbaar met een zwemsessie en de standaard Workout- en Conditie-app.

De app biedt ook diverse complicaties voor wijzerplaten, zodat je vanuit daar snel de duikplanner kan openen of gegevens kunt bekijken zoals je huidige diepte. De Oceanic+ app is vanaf vandaag beschikbaar (downloaden kan via de link hieronder). Er zijn meerdere lidmaatschappen. Het standaard lidmaatschap is gratis en biedt de meest voorkomende duikfuncties, zoals diepte en de tijd. Voor het volgen van decompriessie, een locatieplanner, een onbeperkt logbook en meer, kun je je abonneren op de betaalde versie. Die kost in €10,49 per maand of €90,99 per jaar. Je kan ook abonneren op een familiebundel voor €134,99 per jaar. Er is ook een optie om voor één dag te abonneren en dat kost je €1,19.

De Apple Watch Ultra heeft ook een standaard Diepte-app, waarmee je de huidige diepte kan zien en ook de watertemperatuur kunt bekijken.

Apple Watch Ultra

De Apple Watch Ultra is de 49mm Apple Watch, bedoeld voor actieve sporters. Het model is gemaakt van extra stevig titanium en heeft een aangepast design, dat beter bestand is tegen stoten en breuken. De vernieuwde Digital Crown en zijknop zijn makkelijker te bedienen (ook met handschoenen) en zitten samen verwerkt in een extra breed balkje ter bescherming van de Apple Watch. Aan de andere zijkant is een programmeerbare Actieknop voor de Apple Watch. Het scherm is plat en de behuizing steekt iets boven het display uit om deze te beschermen. De Apple Watch Ultra heeft ook exclusieve wijzerplaten en bandjes. In 2023 bracht Apple de Apple Watch Ultra 2 uit, met een verbeterde chip, helderder display en ondersteuning voor Tik dubbel. Lees ook ons artikel over de Apple Watch kopen voor de prijzen van actuele modellen.

Apple Watch Ultra

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.