NPO Zapp nieuwe programma's kijken op iPad

NPO Zapp is aparte Uitzending Gemist voor kinderprogramma’s

NPO Zapp is de iPhone- en iPad-app die je kan zien als een aparte Uitzending Gemist voor kinderen. Je kijkt Spangas, Vrijland en meer terug.

NPO Zapp nieuwe programma's kijken op iPadDe Nederlandse Publieke Omroep heeft een aparte televisie-app uitgebracht speciaal voor kinderen. NPO Zapp voor de iPhone en iPad kan je het beste beschouwen als een Uitzending Gemist voor kinderen. De applicatie laat je programma’s onder het Zapp-label terugkijken en laat je live kijken als momenteel kinderprogramma’s worden uitgezonden.

De applicatie is nog niet geoptimaliseerd voor de schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, waardoor de app er op de grotere schermen een beetje opgeblazen uitziet. De app is verder vooral heel simpel van opzet. Je komt binnen in een timeline van aangeraden programma’s om terug te kijken, maar kan met een knop bovenin ook schakelen naar de laatst toegevoegde programma’s. Met Nu op tv haak je live aan. Ten slotte is er een zoekfunctie waarmee je op alfabet door het complete aanbod kan scrollen.

NPO Zapp index programma's NPO Zapp iPhone iPad live kijken

Zapp van de Nederlandse Publieke Omroep bestaat voor een groot deel uit Nederlandse televisieprogramma’s, uit eigen producties. Die vind je dan ook terug in de applicatie voor de iPhone, iPad en Android. Zo hoef je niet aan te kloppen voor nagesynchroniseerde kinderfilms, maar kan je bijvoorbeeld wel Willem Wever, Vrijland, Spangas, Zappsport, Taarten van Abel, de Kids Top 20, Puberruil, Kinderen voor Kinderen en Brugklas terugkijken.

Het is niet de eerste iOS-app die speciaal voor Zapp wordt uitgebracht. NPO Zappelin (App Store-link) is een verzameling minispelletjes voor de iPhone en iPad en speciaal voor Apple’s tablet kwam ook de creatieve app Zapp Tekenapp uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2014, 12:34
Categorie Apps
Onderwerpen kinderen, npo, televisie kijken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.