Uitzending Gemist-app NPO krijgt tv-gids en favorieten

NPO, de Uitzending Gemist en live tv-kijken app van de publieke omroep voor iPhone en iPad, heeft nu een tv-gids en favorieten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Uitzending Gemist NPO iPad iPhoneDe officiële Uitzending Gemist-applicatie die vanaf de vorige grote update NPO is heet, heeft een update gekregen die de app verbetert en visueel iets beter aansluit op iOS 7. Gebruikers die problemen ervoeren met de applicatie onder Apple’s nieuwste firmware, kunnen baat hebben bij de update die ‘diverse verbeteringen en bugfixes’ doorvoert. Verder kan je nu ook terecht in de applicatie voor een tv-gids van de publieke omroepen.

Je vindt voortaan een complete tv-gids van Nederland 1, 2 en 3 in de app voor iPhone en iPad. Die laat zich vinden in het schuifmenu en biedt bij binnenkomst de hele dagprogrammering van Nederland 1 onder elkaar. Je scrollt door de hele dag en met de knop ‘Nu & Straks’ rechtsboven ga je meteen naar het huidige uitgezonden programma. Een tik linksboven laat je schakelen tussen de programmering van vandaag, gisteren en morgen. Met een druk op een programma zie je een korte omschrijving, de duur, het genre, de omroep en of er ondertiteling voorhanden is vanuit Teletekst-pagina 888.

NPO Uitzending Gemist iPhone tv-gids NPO Uitzending Gemist favorieten knop

Wat niet meteen duidelijk is, is dat je in de tv-gids met een horizontale veegbeweging navigeert naar het overzicht van Nederland 2 en 3. Gelukkig is er nog een manier om te zien wat er nu op tv is. In het schuifmenu drukte je voorheen op Nederland 1, 2 of 3 om live te kijken. Nu zie je meteen de naam van het huidige programma staan.

De laatste aardige vernieuwing heeft niet met live tv-kijken te maken, maar met de uitzending gemist-functionaliteit van de applicatie. Je kan op elke programmapagina nu naast de ‘Kijk later’ knop om een todo voor jezelf aan te maken, ook kiezen voor de knop met de ster. Daarmee voeg je een programma toe aan je favorieten, zodat je hem snel kan opzoeken vanuit het hoofdmenu. Favorieten worden alfabetisch gesorteerd.

De hier besproken NPO-app staat vooralsnog los van de betaaldienst die de omroepen hebben aangekondigd.

Downloaden: NPO (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2013, 12:38
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen televisie, uitzending gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.