Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
snapdonate-team

Snapdonate: geld inzamelen voor goede doelen met je iPhone-camera

Met Snapdonate kunnen mensen geld geven aan goede doelen, ook als ze geen contant geld op zak hebben.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

snapdonate-app“Sorry, geen kleingeld op zak”. Als je dat excuus veelvuldig gebruikt als je een collectebus onder je neus krijgt geduwd, dan heeft Snapdonate de oplossing. Deze Britse partij heeft een simpele oplossing bedacht: voorbijgangers richten hun smartphone-camera op het logo op de collectebus en hoeven alleen nog maar in te vullen hoeveel ze willen doneren. De rest gaat vanzelf.


De app werkt ook offline, dus zelfs ondergronds kun je iets voor goede doelen doen. Zie je in de metro een poster hangen met het logo van jouw favoriete charity, dan maak je meteen geld over. Er wordt geen gebruik gemaakt van QR-codes of andere ‘nerdy’ oplossingen. Het logo van de organisatie is genoeg.

Tientallen goede doelen op het gebied van kankeronderzoek, daklozen, kinderen en dergelijke doen al mee. Dat het idee juist in het Verenigd Koninkrijk ontstond is niet zo gek: steeds minder mensen hebben contant geld op zak en mobiel betalen komt er goed op gang. Volgens Brits onderzoek komt een zesde deel van donaties binnen via inzamelingen, vaak in contant geld. De initiatiefnemers (zie foto hieronder) hebben sponsors gezocht om de app te kunnen ontwikkelen en bieden de dienst gratis aan. Al het geld dat met Snapdonate wordt opgehaald, gaat rechtstreeks naar de deelnemende goede doelen. Er wordt ook geen persoonlijke data vastgelegd van de mensen die geld geven, dus je wordt na één donatie niet bestookt met bedelbrieven voor nog meer geld.

snapdonate-team

Snapdonate laat zien dat smartphones op allerlei slimme manieren kunnen worden ingezet, ook voor zoiets simpels als geld in een collectebus gooien. Het wachten is nu op een Nederlandse partij die een soortgelijke oplossing ook in ons land gaat opzetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2019 om 12:15
Onderwerp
Categorie
Apps
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.