Nike Run Club voor Apple Watch nu ook helemaal zonder iPhone te gebruiken

Geen iPhone-versie meer nodig
De sportieve app Nike Run Club werkt nu ook volledig zelfstandig op de Apple Watch. Dat betekent dat je geen iPhone-versie van de app meer nodig hebt. Dit is mogelijk dankzij de nieuwe App Store in watchOS 6.

Al sinds de introductie had elke Apple Watch-app een tegenhanger op de iPhone nodig. Om een Apple Watch-app te installeren ging je naar de Watch-app op de iPhone om de bijbehorende Apple Watch-versie van een iPhone-app op je horloge te zetten. Het nadeel daarvan is dat je altijd een app op je iPhone hebt staan, terwijl je misschien alleen maar de Apple Watch-versie gebruikt. Sinds watchOS 6 is dat niet meer nodig, want met de nieuwe App Store op de Apple Watch in watchOS 6 zet je apps rechtstreeks op je horloge. Daar maakt Nike Run Club nu volop gebruik van.

Nike Run Club volledig zelfstandig op Apple Watch

Om de app alleen op de Apple Watch te installeren, open je de App Store op je horloge en gebruik je de dicteerfunctie om naar de app te zoeken. Vervolgens tik je op de downloadknop bij de pagina van Nike Run Club, waarna de app op je Apple Watch gezet wordt.

Nike Run Club op Apple Watch downloaden.

Omdat er nu geen iPhone-versie meer nodig is, geef je alle toegang tot je sensoren en gezondheidsgegevens rechtstreeks op je horloge. De app wil niet alleen toegang tot je locatie (voor het vastleggen van een route bij het hardlopen), maar ook toegang tot je bewegings- en fitnessactiviteit. Je geeft ook toegang tot de Gezondheid-app, zodat je resultaten meetellen voor je Activiteit-ringen. Daarna kun je direct van start, zonder dat je iets in hoeft te stellen op je iPhone.

Nike Run Club op Apple Watch instellen.

De Nike Run Club-app is een goede workout-app voor hardlopers. De app geeft met een Nederlandse voice-over feedback en je hebt tijdens het rennen allerlei verschillende weergaven. Voor een compleet overzicht van je workouts die je met de app gedaan hebt en meer statistieken, heb je wel de iPhone-versie nodig.

Bekijk ook

Zo werkt de App Store op de Apple Watch

De App Store is ook beschikbaar op de Apple Watch. Met de App Store download je rechtstreeks vanaf de Apple Watch je favoriete apps. Zo werkt de App Store op de Apple Watch!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.