iFixit teardown iPhone SE toont grotere batterij

Nieuwe teardown van iPhone SE toont grotere batterij

De iPhone SE teardown van iFixit laat zien dat het toestel een grotere batterij heeft, maar ook exact dezelfde schermpanelen als de iPhone 5s.

Gisteren publiceerde Chipworks al de eerste teardown van de iPhone SE. Maar eigenlijk zitten veel meer mensen te wachten op de teardown van iFixit. Die levert namelijk veel meer interessante foto’s op en vaak ook nog wat nieuwe informatie. Zoals vandaag: uit de iPhone SE teardown van iFixit blijkt dat de iPhone SE een grotere batterij heeft, maar hetzelfde scherm van de iPhone 5s gebruikt.


iFixit teardown iPhone SE toont grotere batterij

De schermen van de iPhone 5s en iPhone SE lijken zo sterk op elkaar, dat ze eigenlijk identiek zijn. Omdat er geen 3D Touch-ondersteuning in de iPhone SE zit, was het wel zo makkelijk voor Apple om gewoon de eerder gebruikte schermen in te bouwen.

iFixit teardown iPhone SE: vergelijking met andere modellen

iPhone SE bevat veel onderdelen van iPhone 5s

Volgens de bevindingen van iFixit heeft Apple meer bestaande onderdelen uit de schappen gepakt, dan aanvankelijk werd gedacht. Het oudere schermpaneel past perfect in de iPhone SE en biedt alle functies die Apple erin wilde hebben. Dat bespaart weer kosten en ontwikkeltijd. De iPhone SE heeft nog meer onderdelen van de iPhone 5s geërfd, namelijk de luidspreker, simkaartslot en trilmotor.

iFixit teardown iPhone SE: componenten

iFixit vindt dat het interne design van de iPhone SE grotendeels gelijk is aan dat van de iPhone 5s, met vaak wat nieuwere componenten. Het logic board stamt bijvoorbeeld ook uit 2014. Toch zijn er ook vernieuwingen, bijvoorbeeld een grotere batterij (van 1.560 mAh naar 1.624 mAh). De batterijconnector van de iPhone SE is ook iets anders, waardoor het makkelijker is om een nieuwe batterij aan te sluiten bij reparaties.

De 12-megapixelcamera is een verbetering ten opzichte van de 8-megapixelcamera van de iPhone 5s. Het lijkt erop dat Apple dezelfde camera als die van de iPhone 6s heeft gebruikt, maar toch niet helemaal. Sommige onderdelen zijn net iets anders, waardoor de onderdelen niet onderling uitwisselbaar zijn tussen deze modellen.

iFixit teardown iPhone SE: toestel openmaken

Bij de Lightning-connector zijn ook wat verschillen te zien, die het toestel waterbestendiger moeten maken. Zo zitten er siliconen afdichtingen rond de aansluitingen van het logic board. Dat logic board heeft trouwens wel wat nieuwe componenten, zoals een A9-chip en een NXP 66V10-module voor Apple Pay-betallingen via NFC.

De volledige serie foto’s is te zien bij iFixit.

Teardown van iFixit van de iPhone SE

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone SE deals

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.