Steve Jobs met Apple Macintosh

Hoera, Apple bestaat vandaag 40 jaar!

Apple bestaat vandaag 40 jaar en wij feliciteren de jarige: bedankt voor 40 jaar mooie producten! Bekijk 40 jaar Apple in 40 seconden.

Steve Jobs met Apple Macintosh

Het is vandaag 40 jaar geleden dat Apple werd opgericht. Morgen zullen we in een artikel in onze serie Apple-historie uitgebreider ingaan op het verleden en de toekomst van het waardevolste techbedrijf ter wereld. Onhandig natuurlijk, op een dag die vooral bekendstaat om de flauwe grappen. Maar het is toch echt waar: Apple werd op 1 april 1976 opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne.


Overigens werd Apple Computer, Inc. pas op 3 januari 1977 ingeschreven bij de lokale KvK. Maar op dat moment waren Jobs, Woz en Wayne al een paar maanden in business, dus over het algemeen wordt de datum van 1 april gezien als oprichtingsdatum.

Bekijk ook

Alles wat je wil weten over Apple: het bedrijf achter de iPhone, iPad en meer

Alles over Apple als bedrijf, de oprichting door Steve Jobs, de belangrijkste producten en het enorme succes sinds 2007. Wat is het geheim achter Apple's succes?

Vandaag is voor ons dan ook een moment om de jarige van harte te feliciteren. Bedankt, Apple! Dankzij jullie kunnen we dagelijks over mooie producten schrijven en omdat er ook wel eens iets misgaat, is geen dag voor ons hetzelfde. Een techwereld zonder Apple zou maar een saaie boel zijn.

40 jaar Apple in 40 seconden

Hieronder zie je de video die Apple tijdens het event op 21 maart 2016 vertoonde. 40 jaar Apple in 40 seconden.

Piratenvlag op het hoofdkantoor van Apple

Apple viert het rebelse imago dat ze in de begindagen hadden met een piratenvlag, die vandaag bij de ingang van het hoofdkantoor in Cupertino hangt. De bekende vlag, met regenbooglogo van Apple, dateert uit de begindagen van de Mac. Het Mac-team gebruikte de vlag om aan te geven dat ze rebelleerden tegen de rest van het bedrijf, dat bezig was met de productie van de Lisa-computer. Een halfjaar geleden zou het misschien vreemd zijn geweest als een gevestigd bedrijf als Apple een piratenvlag had gehesen, maar nu ze rebelleren tegen de FBI is het een passende actie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.