iBooks StoryTime op Apple TV

Apple brengt iBooks StoryTime uit op Apple TV, een voorlees-app voor kinderen

iBooks StoryTime is een nieuwe Apple TV-app, waarmee kinderen kunnen meelezen met boeken. Het gaat om een speciaal formaat met animaties en automatisch omslaande pagina's.

Apple heeft stilletjes een nieuwe app uitgebracht op de Apple TV. Met iBooks StoryTime kunnen kinderen meelezen met hun favoriete kinderboeken. Het gaat om een soort ‘kindervariant’ van iBooks, waarbij de tekst wordt voorgelezen terwijl de kinderen kunnen meelezen.

iBooks StoryTime op Apple TV

iBooks StoryTime

De app is verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store, maar nog niet in de Nederlandse. Dat heeft misschien te maken met het aanbod: er staat een beperkt aantal kinderboeken in die op het tv-scherm af te spelen zijn. Met de functie Read-Aloud kunnen kinderen het boek laten voorlezen. Ook animaties zijn te zien in de app en met de Siri Remote kun je door boeken bladeren. Je hebt daarvoor uiteraard wel een vierde generatie Apple TV nodig.

Dr. Seuss boek aanschaffen in iBooks StoryTime

Als je iBooks StoryTime opent zie je twee tabbladen: My Books en Featured Books, om onderscheid te maken tussen de boeken die je al hebt gekocht en de boeken die Apple aanraadt. De boeken worden geleverd in een speciaal formaat, aangepast voor het tv-scherm en met extra functies.

iBooks StoryTime met Cookie Monster

Na het aanschaffen van een boek (voor een paar dollar) kun je als het ware een soort karaoke-filmpje afspelen. Terwijl de tekst op het scherm wordt voorgelezen geeft een kleurtje aan bij welk woord de voorlezer is gebleven. De pagina’s bladeren automatisch door tijdens het lezen. Je kunt deze functie ook uitzetten. De Read-Aloud-titels zijn te herkennen aan de oranje balk met de tekst ‘Read-Aloud’ op de cover. Apple richt zich met de boeken op kinderen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar.

iBooks Storytime vulkaan-kinderboek

Schakel je Read-Aloud uit, dan moet je met de Siri Remote bladeren en bepaal je zelf de snelheid. De app is duidelijk bedoeld voor jonge kinderen en biedt een mix van vertrouwde titels zoals Dr. Seuss en The ABC of Cookies van Sesamstraat en recentere titels van bijvoorbeeld The Turtles. Om het te proberen krijgen gebruikers een boek van Dora the Explorer gratis, namelijk Dora’s Big Buddy Race Read-Along Storybook.

Heb je een Amerikaans iTunes-account dan kun je de app alvast proberen. Anderen zullen moeten wachten tot de app ook in Nederland uitkomt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2016, 9:06
CategorieΓ«n Apple, Apps
Onderwerpen apple tv, ibooks, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.