‘Nieuwe 4-inch iPhone gaat kortweg iPhone SE heten’

Apple gaat toch niet voor de naam iPhone 5se. Apple zou de nieuwe 4-inch kortweg 'iPhone SE' willen noemen. Het zou ermee te maken kunnen hebben dat de 5 te veel de indruk wekt dat het een verouderd toestel is.

Apple gaat toch niet voor de naam iPhone 5se. Mark Gurman van 9to5Mac heeft laten weten dat Apple toch niet gaat voor het hergebruiken van de iPhone-naam uit 2013. Sterker nog, Apple lijkt te kiezen voor een unieke benaming, want bij het volgende Apple-event zal Apple de nieuwe 4-inch iPhone presenteren als iPhone SE, beweert Gurman.

iphone-5se-rosegoud

Het is geen vreemde keuze van Apple om bij de nieuwe 4-inch iPhone voor een andere naam te kiezen en niet voor iPhone 5se. Het getal 5 suggereerde dat het gaat om een verouderd toestel, terwijl het nieuwe model de snelle chips van de iPhone 6s gaat krijgen. Het nieuwe toestel is weliswaar gebaseerd op de iPhone 5s uit 2013, maar heeft nieuwe componenten en een uiterlijk dat meer op de iPhone 6 lijkt, zoals we gisteren ook al in onze vooruitblik bespraken.

iPhone SE: dit kunnen we verwachten

De iPhone SE zal er grotendeels hetzelfde uit zien als de iPhone 5s, maar met rondere hoeken. Er zit een sneller A9-processor in, een M9-chip voor bewegingsmetingen en ondersteuning voor Hé Siri, ook als het toestel niet is aangesloten op een stroombron. Verder kun je Live Photos maken, betalen met Apple Pay dankzij de ingebouwde NFC-chip en foto’s maken met de 8 megapixel camera.

Volgens bronnen van Gurman gaat Apple de iPhone SE in twee uitvoeringen uitbrengen: 16GB en 64GB. Als extra kleur komt er roségoud bij. Als de geruchten kloppen gaat Apple op 15 maart een keynote-presentatie houden om de nieuwe iPhone aan te kondigen. Op hetzelfde moment zal er een 9,7 inch iPad Pro te zien zijn, met ondersteuning voor het Smart Keyboard en de Apple Pencil. Beide producten liggen waarschijnlijk op 18 maart in de winkel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2016, 18:07
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone SE

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.