Beatsaudio-uitvoering van Volkswagen Up met iPhone-dock.

Audiosysteem van BeatsAudio binnenkort in Volkswagen Up en Volkswagen Polo

Volkswagen gaat twee van haar modellen beschikbaar stellen in een nieuwe uitvoering. Hierin zit een compleet audiosysteem van BeatsAudio met een krachtige speakerset. Is dit een voorproefje van het audiosysteem van Apple's eigen auto?

Beatsaudio-systeem in nieuwe Volkswagen Up.Als je reikhalzend uitkijkt naar Apple’s eigen auto, dan kun je daar vanaf deze zomer al wat van proeven. Volkswagen heeft aangekondigd dat zij speciale uitvoeringen van de Up en de Polo op de markt gaan brengen met daarin een audiosysteem van Beats, het bedrijf dat sinds mei 2014 bij de Apple-familie hoort.

BeatsAudio in nieuwe Volkswagen Up

Het audiosysteem in de nieuwe Volkswagen Up heeft een 8-kanaals versterker met een vermogen van 300 Watt. Ook bevat het systeem een digitale signaalprocessor en bestaat de hele set uit zeven speakers. Bovendien kun je in deze uitvoering je iPhone op het dashboard bevestigen dankzij het Maps + More-dock. De iPhone staat dan in verbinding met het Composition Phone systeem. Gek genoeg wordt er niet gesproken over CarPlay-integratie, terwijl Volkswagen wel een hele reeks modellen in het assortiment heeft dat geschikt is voor CarPlay.

Behalve een leuk audiosysteem, vind je op de speciale uitvoering ook allerlei BeatsAudio-branding, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Het Beats-logo is op meerdere plekken te vinden, zoals het dashboard en aan de buitenkant tussen de portiersdeuren. Naast de Volkswagen Up staat ook de Volkswagen Polo op de planning voor een soortgelijke uitvoering. Tijdens de Geneva Motor Show op 1 maart worden de volledige modellen uit de doeken gedaan, maar Volkswagen heeft nu al laten weten de de modellen vanaf de zomer beschikbaar zijn.

Beatsaudio-uitvoering van Volkswagen Up met iPhone-dock.

Volkswagen was één van de laatste partijen die CarPlay in zijn modellen integreerde, maar de laatste tijd lijkt Volkswagen meer te willen doen met bijvoorbeeld de iPhone. Zo wilde Volkswagen maar al te graag draadloze CarPlay demonstreren, maar Apple was het hier toch niet mee eens. Wel heeft Volkswagen de speciale Mijn Volkswagen-app, waardoor je op je iPhone de status van je auto kunt bekijken. Dit is beschikbaar op veel nieuwe modellen, maar je kunt dit later dit jaar ook in laten bouwen in auto’s vanaf bouwjaar 2010.

Voorproefje op audiosysteem van Apple Car?

Dit BeatsAudio-systeem in de nieuwe Volkswagen-modellen zou zomaar een voorproefje kunnen zijn van het audiosysteem in Apple’s eigen toekomstige auto. Als Apple daadwerkelijk een eigen auto op de markt gaat brengen, zou het niet meer dan logisch zijn als ze het Beats-merk gebruiken om het audiosysteem te verzorgen. Je kunt vanaf deze zomer dus een blik werpen in de showroom van jouw lokale Volkswagen-dealer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2016, 15:30
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerpen beats, volkswagen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.