iFixit toont binnenkant van de iPhone 8

Teardown van iPhone 8: nieuwe componenten, maar repareerbaarheid is identiek

iFixit is begonnen aan zijn traditionele teardown van de iPhone 8. Qua repareerbaarheid is veel hetzelfde gebleven maar de teardown is dan ook nog in volle gang.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Enkele uren na de verkoopstart van de iPhone 8 is iFixit begonnen aan de traditionele teardown van het nieuwe toestel. Hoewel die nog gaande is, is er qua repareerbaarheid van het toestel weinig verschil met de iPhone 7.


iFixit toont binnenkant van de iPhone 8

iFixit bezig met teardown van iPhone 8

Het bedrijf reisde dit jaar af naar Australië om daar de iPhone 8 als een van de eersten in ontvangst te nemen. Met hun teardown van de goudkleurige iPhone 8 geven ze een eerste blik in de binnenkant van de nieuwste iPhone. Er zitten diverse nieuwe functies in, maar de manier waarop de batterij en het scherm geplaatst zijn, verschilt niet zoveel van de iPhone 7.

Wel blijkt uit de eerste bevindingen dat het beeldscherm iets eenvoudiger te vervangen is. De kabel die het beeldscherm met het moederbord verbindt is vergeleken met de iPhone 7 niet bevestigd met ingewikkelde schroeven maar met standaard Philips #000-schroeven. Op de plakstrips waarmee de de batterij is bevestigd (en waar je aan trekt om de batterij te verwijderen) heeft Apple niet bezuinigd. Doordat die met vier strips is verbonden had het team van iFixit zelfs extra handen nodig om de batterij te verwijderen.

Batterij in de iPhone 8

Batterij en Lightning-aansluiting
Na de aankondiging van de iPhone 8 werd al duidelijk dat batterij in de iPhone 8 op papier een lagere capaciteit heeft dan die van de iPhone 7. De iPhone 8 die iFixit onder handen nam bevat om precies te zijn een 3.82 Volt, 1821 mAh batterij die maximaal 6.96 Wh levert. Ter vergelijking: de iPhone 7 had een 7.45 Wh batterij aan boord. Desondanks claimt Apple dat dit verschil geen invloed heeft op de batterijduur van het toestel. Dat zullen de echte praktijktests moeten uitwijzen.

Vleeskleurige Lightning-poort in nieuwe iPhone 8

Ook heeft de iPhone 8 intern een nieuwe ‘vleeskleurige’ Lightning-aansluiting. Het team van iFixit vermoedt dat die gemaakt zou kunnen zijn van plastic dat hitte kan geleiden. Dat zou nodig zijn voor de nieuwe snellaadfunctie van de iPhone 8, waarvoor je een aparte oplader nodig hebt. iFixit is op moment van schrijven aanbeland bij een nadere bestudering van de chips die Apple in de iPhone 8 gebruikt. De voortgang kun je volgen op de website van iFixit.

Bekijk ook

De iPhone 8 is er! [video's]

De iPhone 8 gaat vandaag in de verkoop. In video's zie je het uitpakken, kapotmaken en een snelheidstest van de nieuwe toestellen.
Bekijk ook

iPhone 8: het complete overzicht met nieuws, functies, specs en meer

De iPhone 8 is Apple's 4,7-inch toestel uit najaar 2017. Lees hier alles over de iPhone 8-functies, beschikbaarheid en prijzen. Ontdek de specs, functies en meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 8 deals

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.