iPhone 8 launch Sidney

De iPhone 8 is er! [video’s]

De iPhone 8 gaat vandaag in de verkoop. In video's zie je het uitpakken, kapotmaken en een snelheidstest van de nieuwe toestellen.

De iPhone 8 belandt vandaag in handen van consumenten. Vanaf 8:00 uur zijn de Apple Stores geopend en kunnen de eerste klanten hun bestelde iPhones afhalen. Natuurlijk zijn er ook meteen mensen die extreme dingen ermee zijn gaan doen.


iPhone 8 launch Sidney

Apple vierde uren geleden al de launch van de iPhone 8 in Australië (zie foto’s).

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

In Nederland en België zijn we om 8:00 uur vanochtend aan de beurt, al staat het publiek ook hier niet rijendik. Dat komt omdat Apple is overgestapt op een reserveringssysteem, waarmee je zeker weet dat jouw toestel op een later moment vandaag voor je klaar ligt, zodat je ‘m zonder wachttijd kunt ophalen. Wat dit jaar extra meespeelt is dat de iPhone X nog uitkomt en dat is het toestel waar de die-hard Apple-fans op zitten te wachten.

iCulture peilt nieuwe iPhones 2017

iCulture-lezers wachten liever op iPhone X
Uit onze poll bleek onlangs al dat maar liefst 45% voor de iPhone X kiest, en dan ook nog in meerderheid voor het model met 256GB opslag. Nu zullen iCulture-lezers iets fanatieker zijn dan de doorsnee bevolking, maar het laat wel zien hoeveel belangstelling er is voor het topmodel (en hoe weinig voor de iPhone 8, die opgeteld net op de 20% komt).

Voor mooie unboxing-video’s moet je altijd bij Marques Brownlee zijn en ook nu stelt hij niet teleur. In zijn video laat hij zien hoe de iPhone 8 en 8 Plus eruit zien en wat er in de doos zit.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

iPhone 8 duurzaamheid getest
Nu de iPhone 8 in handen van de eerste gebruikers is, verschijnen er ook de eerste video’s, waarin mensen op ongebruikelijke manieren de duurzaamheid proberen te testen. Youtuber JerryRigEverything wilde testen of het echt zo is dat Apple de meest duurzame glassoort in de iPhone heeft gebruikt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Hij kwam in ze zogenaamde Mohs-test uit op een hardheid van 6 van 10, vergelijkbaar met de iPhone 8. Saffierglas, dat in de Apple Watch wordt gebruikt, scoort daarin een 9. Wel bleek het scherm bestand tegen munten, sleutels en scheermesjes (want laatstgenoemde draag je blijkbaar vaak in je broekzak). Ook deed de iPhone 8 het beter in een buigtest.

Hoe zit het met de snelheid?
Voor mensen die de iPhone 8 gewoon willen gebruiken en niet van plan zijn om ‘m te vernielen, is de volgende test een stuk interessanter. Youtuber MadMatt deed een snelheidstest, waarbij hij de iPhone 8 Plus en iPhone 7 Plus tegenover elkaar zette. Hij startte apps gelijktijdig op en deed de Geekbench benchmark. Apps zijn ongeveer even snel, maar in de benchmark is de iPhone 8 Plus duidelijk sneller.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus worden vandaag ook bezorgd bij mensen die de toestellen online hadden besteld. Vanaf vanochtend kun je dus veel meer iPhone 8-uitpakvideo’s op je sociale tijdlijnen tegemoet zien.

https://www.iculture.nl/iphone/iphone-8/kopen/

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 september 2017 om 8:28
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 38 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.