Agenda-widgets op iPhone

Nederlandse feestdagen van 2022 ontbreken in Agenda-app op iPhone: zo los je het op

Een vreemde bug in de Agenda-app op iPhone en iPad zorgt ervoor dat Nederlandse feestdagen in 2022 niet zichtbaar zijn. Maar het goede nieuws is dat de oplossing eenvoudig is.

In de standaard Agenda-app op de iPhone en iPad biedt Apple ook een speciale agenda met Nederlandse feestdagen. Denk aan Koningsdag en Bevrijdingsdag, maar ook de traditionele feestdagen als Pasen en Kerst. Maar om onduidelijke redenen verschijnen deze feestdagen niet meer in de Agenda-app op zowel iPhone als iPad.

Update 16:50: Er is inmiddels een heel eenvoudige oplossing voor het probleem met ontbrekende feestdagen in de Agenda-app (met dank aan iCulture-lezer @JustOleg!). Het enige wat je hoeft te doen is je lijst van agenda’s te verversen met een pull-to-refresh. Dat doe je zo:

  1. Open de Agenda-app en tik onderaan op Agenda’s. Op de iPad tik je na het openen van de app linksboven op het Agenda-icoontje.
  2. Trek de pagina naar beneden tot je het laadicoontje ziet. Zorg dat het rondje helemaal vol wordt gemaakt.
  3. Laat het scherm los.

Alle Nederlandse feestdagen verschijnen nu als het goed is weer op de juiste dagen in de Agenda-app. Het is dus niet nodig om je te abonneren op een aparte agenda.

Hieronder lees je ons originele artikel waarin het probleem uitgelegd werd.

Geen feestdagen voor 2022 in Agenda-app op iPhone en iPad

Het gaat om de feestdagen voor heel 2022 die niet verschijnen in de Agenda-app op zowel iPhone als iPad. Normaal gesproken zorgt Apple ervoor dat de feestdagen voor het nieuwe jaar ruim op tijd geüpload worden in de Nederlandse feestdagen-agenda, zodat ze automatisch in de agenda’s van iPhone- en iPad-gebruikers verschijnen. Maar volgens MacRumors klagen gebruikers al sinds midden 2021 dat de feestdagen van 2022 ontbreken.

Agenda-app op iPhone zonder Nederlandse feestdagen voor 2022.
Dit jaar geen Koningsdag?!

Het probleem lijkt in ieder geval te spelen op toestellen die draaien op iOS 15 en iOS 14, maar mogelijk hebben ook toestellen met een oudere iOS-versie er last van. Gek genoeg zijn de feestdagen wél zichtbaar in de Agenda-app op de Mac, waardoor het erop lijkt dat het probleem niet aan de gedeelde agenda ligt maar mogelijk aan de Agenda-app zelf.

Zie je wel feestdagen in jouw Agenda-app? Check dan wel of het gaat om Apple’s feestdagenkalender of die van een andere dienst, zoals Google of Microsoft. Apple’s eigen feestdagenkalender staat onder het kopje Andere, in de screenshot hierboven te herkennen aan het oranje vinkje.

Tijdelijke oplossing
Echter, Apple zou al bezig zijn met een oplossing, waardoor de feestdagen ieder moment weer in de Agenda-app kunnen opduiken. Maar tot op heden hebben wij ze nog niet gezien. Mogelijk is er dus een software-update nodig om het probleem echt op te lossen. In de tussentijd kun je je abonneren op een externe agenda met Nederlandse feestdagen. Heb je een Microsoft- of Google-account toegevoegd aan de Agenda-app, dan bieden die vaak ook een agenda voor Nederlandse feestdagen die je apart in kunt schakelen. Tik daarvoor in de Agenda-app onderaan op Agenda’s en vink deze aan.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 06 januari: Oplossing toegevoegd naar aanleiding van lezerstip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

21 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.