Muzzle voor Mac schakelt meldingen automatisch uit als je je scherm deelt

Net zoals bij een beamerpresentatie wil je ook bij schermdeling niet dat iedereen je binnenkomende meldingen ziet. De gratis Mac-app Muzzle zorgt hier automatisch voor en werkt onder meer samen met Slack en Skype.

Muzzle voor de Mac.

Als je je Mac verbindt met een beamer worden meldingen automatisch uitgeschakeld. Voor je eigen privacy is het wel zo fijn dat je publiek niet mee kan lezen welke binnenkomende mails, berichten of andere notificaties je ontvangt. Maar als je je scherm deelt met vrienden of collega’s gebeurt dat niet. De gratis macOS-app Muzzle biedt uitkomst en doet het automatisch voor je.

Muzzle schakelt ‘Niet storen’ automatisch in

Muzzle maakt handig gebruik van de ingebouwde Niet storen-functie in macOS. Die werkt hetzelfde als in iOS en zorgt ervoor dat je geen meldingen meer ontvangt, totdat je ‘Niet storen’ weer uitschakelt. Als je je scherm met iemand deelt, schakelt Muzzle ‘Niet storen’ automatisch voor je in. Het werkt onder meer in Slack, Google Hangouts en in Skype, al blijkt die laatste nog wat probleempjes te hebben. Als je klaar bent met schermdelen wordt ‘Niet storen’ ook weer automatisch uitgeschakeld.

Muzzle macOS-app schakelt Niet storen in bij schermdeling

Toestemming geven
De app zelf is heel eenvoudig en nestelt zich in je menubalk. Je moet Muzzle van tevoren wel even toestemming geven om gebruik te mogen maken van de toegankelijkheidsfuncties in macOS. Dat doe je via Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy (tabblad Privacy) > Toegankelijkheid. Vervolgens vink je aan dat Muzzle je computer mag besturen. Dat klinkt heftiger dan het is. Het geeft de app simpelweg toestemming om de Niet storen-functie voor je in te schakelen.

https://www.iculture.nl/tips/mac-niet-storen-permanent-stilhouden/

Je kan natuurlijk ‘Niet storen’ ook handmatig inschakelen telkens als je je scherm met iemand deelt. Maar het risico bestaat dat je het vergeet en vervolgens toch voor een gênant moment komt te staan. Zolang macOS het niet automatisch voor je doet – zoals bij een beamer – kan Muzzle uitkomst bieden. Gelukkig zijn er wel oplossingen waarmee je je menubalk overzichtelijk houdt. Zo ondervind je verder geen hinder van de app.

Downloaden via de website van Muzzle (gratis)

Bekijk ook

Schermdeling via iMessage op de Mac

Met Schermdeling via de Berichten-app kan je meekijken op het scherm van een ander via iMessage. Zo kan je op afstand een vriend of vriendin helpen met zijn of haar Mac. Zo werkt Schermdeling via de Berichten-app.

macOS

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Voorheen werd dit ook wel Mac OS X of OS X genoemd. Kenmerkend zijn naast de versienummers ook de namen van de verschillende varianten, zoals macOS Sonoma (macOS 14), macOS Ventura (macOS 13) en macOS Monterey (macOS 12). macOS regelt alle systeemfuncties van je Mac en stuurt alle apps aan. Voor macOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. macOS heeft de afgelopen jaren veel functies van iOS en iPadOS gekregen en de besturingssystemen werken ook nauw met elkaar samen. Zo vind je bijvoorbeeld Stage Manager zowel op macOS als iPadOS en kun je dankzij Universal Control een iPad en Mac tegelijkertijd aansturen met je muis en toetsenbord.

macOS

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.