Google Chrome voor Mac

Google Chrome werkt nu met de Touch Bar op de MacBook Pro

Gebruikers met de MacBook Pro met Touch Bar kunnen deze nu gebruiken in Google Chrome. Met de Touch Bar in Google Chrome kun je onder andere snel een website herladen of navigeren naar de vorige pagina.

Gebruik je liever Google Chrome dan Safari en heb je een MacBook Pro met Touch Bar? Dan is er nu goed nieuws, want de officiële release van Google Chrome biedt ondersteuning voor de Touch Bar. Met versie 60 van Google Chrome kun je nu snel een nieuw tabblad openen en een pagina als favoriet instellen.

Google Chrome met Touch Bar

Eerder dit jaar werkte de Touch Bar in de Canary-versie van Google Chrome, een testversie voor ontwikkelaars. Met ingang van versie 60 van Google Chrome ondersteunt ook de publieke en definitieve versie Apple’s Touch Bar. Google Chrome gebruikt de Touch Bar om snel te zoeken of URL te typen, maar je kunt ook direct een pagina als favoriet opslaan, navigeren naar de vorige en volgende pagina of een nieuw tabblad openen.

Touch Bar in Google Chrome.

In tegenstelling tot Safari kun je in Google Chrome niet snel wisselen tussen geopende tabbladen via de Touch Bar. De weergave op de Touch Bar blijft bij het gebruik van Google Chrome altijd identiek, in welke interface je ook zit. Safari toont met kleurige icoontjes al je favoriete websites zodra je op een leeg tabblad zit, maar Google Chrome heeft zo’n optie niet. Ook bij het invoeren van tekst schakelt de Touch Bar niet over naar bijvoorbeeld de emoji-optie, wat bij Safari wel gebeurt.

Touch Bar op Google Chrome instellen.

Via de menubalk kun je de Touch Bar in Google Chrome enigszins aanpassen. Via Weergave > Pas Touch Bar aan kun je zelf de volgorde van de knoppen aanpassen, maar je kunt ook een extra knop toevoegen die je direct naar je startpagina brengt. De nieuwste versie van Google Chrome kun je installeren door Google Chrome te openen en in de menubalk te tikken op Chrome > Over Google Chrome. Er wordt dan automatisch gezocht naar de nieuwste versie. Heb je Google Chrome nog niet, dan kun je de nieuwste versie vanaf de website van Chrome direct downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.