Rosegouden MacBook 12 inch

Zo zet je Niet storen op de Mac permanent aan

Word je gek van de vele meldingen die je gedurende de dag op je Mac binnen krijgt? Zowel apps als websites kunnen pushberichten versturen, maar via deze tip kun je deze permanent stilhouden, zonder ze helemaal uit te hoeven schakelen.

In MacOS zit, net als in iOS een Berichtencentrum. Daarbij ontvang je op je Mac pushnotificaties, waardoor je op de hoogte gehouden wordt van alles wat er gebeurt. Omdat veel apps pushnotificaties ondersteunen, kan het zomaar gebeuren dat je overspoeld wordt door berichten en meldingen. Via een slimme manier kun je de notificaties stilhouden, zonder dat je deze helemaal hoeft uit te schakelen.

Niet Storen op de Mac

Niet storen permanent inschakelen

Dankzij de Niet storen-functie is het mogelijk om binnenkomende berichten stil te houden. Je kunt deze stand snel inschakelen via het Berichtencentrum, maar deze wordt de volgende dag automatisch weer uitgezet. Er is echter een manier om Niet storen permanent in te schakelen, zonder dat je daar elke keer voor naar de instellingen moet.

Om de Niet storen-functie permanent in te schakelen, volg je de stappen die hieronder worden uitgelegd:

  1. Open Systeeminstellingen.
  2. Selecteer Berichtgeving.
  3. Vervolgens zie je drie opties wanneer Niet storen ingeschakeld moet zijn. Zorg ervoor dat het bovenste hokje aangevinkt staat.
  4. Vul vervolgens de juiste tijd in. Kies bij van bijvoorbeeld voor 12:01, terwijl je bij tot 12:00 invult.

Niet storen permanent inschakelen op de Mac.

Door deze tijden in te vullen, wordt de Niet storen-functie om 12:01 gestart en duurt vervolgens tot 12:00 de volgende dag. Daarna zal om 12:01 de Niet storen-functie weer actief worden. Hierdoor staat de Niet storen-functie praktisch de hele dag aan, terwijl je binnenkomende berichten nog wel kunt bekijken in het Berichtencentrum zelf. Of de Mac in Niet storen staat is eenvoudig te herkennen: het icoontje rechtsboven in de menubalk is lichtgrijs.

Als je je telefoongesprekken ontvangt op je Mac maar hier nog wel gebruik van wil blijven maken, vink dan Sta oproepen toe van iedereen aan. Je kunt er ook voor kiezen om alleen herhaalde oproepen toe te staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2017
Categorieën Basisfuncties, Mac
Onderwerpen mac, niet storen
Devices Mac, MacBook
Software macOS