Apple neemt dark data-specialist Lattice over

Apple heeft Lattice Data overgenomen, een bedrijf gespecialiseerd in dark data. Daarmee kunnen ze kunstmatige intelligentie nog slimmer maken.

Apple heeft Lattice Data overgenomen, een bedrijf gespecialiseerd in ongestructureerde ‘dark data’. De overname zou 200 miljoen dollar hebben gekost, maar wat wil Apple met dark data?


Lattice dark data

Wat is dark data?

Met de technologie van Lattice is het mogelijk om iets te doen met de gigantische hoeveelheid data die we vandaag produceren. Een groot deel van die data (70 tot 80 procent) is ongestructureerd oftewel ‘dark’ en in eerste instantie onbruikbaar.

Met machineleren probeert Lattice er iets nuttigs uit te halen. Vervolgens kan het bijvoorbeeld worden gebruikt om misdaden op te lossen, in medisch onderzoek en voor het trainen van AI-systemen. Dat laatste zou wel eens de insteek van Apple kunnen zijn: met grote hoeveelheden data kunnen ze de digitale assistent Siri nog slimmer maken. Lattice zou ook al met andere technologiebedrijven hebben gepraat die een AI-assistent hebben, zoals Amazon en Samsung.

Lattice: overname door Apple

De overname van Lattice door Apple zou al een paar weken geleden zijn gesloten, waarbij zo’n 20 engineers de overstap hebben gemaakt. Apple wilde alleen de standaardbevestiging geven aan Techcrunch:

Apple buys smaller technology companies from time to time and we generally do not discuss our purpose or plans.

DeepDive van Lattice

Lattice werd in 2015 opgericht en opereert voornamelijk op de achtergrond. Ze hebben in de loop van de tijd 20 miljoen dollar investeringsgeld opgehaald bij verschillende partijen. De belangrijkste personen van het bedrijf zijn Christopher Ré, Michael Cafarella, Raphael Hoffmann en Feng Niu. Zij gebruikten het DeepDive-systeem dat ontwikkeld is aan Stanford om er een commerciële oplossing van te maken. Christopher Ré is in het dagelijks leven hoogleraar aan Stanford.

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 mei 2017 om 20:56
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.