Visual Studio voor Mac

Microsoft gaat Visual Studio op de Mac uitbrengen

Microsoft gaat Visual Studio ook op de Mac beschikbaar stellen. Dat is een grote stap voor het bedrijf, omdat Microsoft voor de ontwikkeltools voorheen koos voor Windows-only.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Voor Apple’s ontwikkelaarstools heb je een Mac nodig en voor Microsoft’s Visual Studio gebruik je bij voorkeur een pc. Dat gaat veranderen: Microsoft gaat deze week Visual Studio voor Mac onthullen (update: aankondiging offline gehaald). Het gaat in feite om een nieuwe naam voor Xamarin Studio, dat nu duidelijker als ontwikkeltool voor de Mac naar voren wordt geschoven.

Update 14:25 uur: Microsoft heeft de blogposting met de aankondiging weer offline gehaald. Later deze week zullen ze wel de demo doen, die via een livestream te volgen is.

Update 16 november: Visual Studio voor Mac is nu te downloaden bij Microsoft in een preview-versie.

Visual Studio voor Mac

Visual Studio ook voor Mac

Tijdens Microsoft’s Connect(); conferentie zal voor het eerst een preview van de nieuwe software te zien zijn. Visual Studio voor de Mac zal sterk lijken op de Windows-versie, maar met aanpassingen voor macOS, zodat beide groepen ontwikkelaars zich meteen thuisvoelen. Ontwikkelaars hebben ook de mogelijkheid om Visual Studio Code te gebruiken, voor momenten dat ze geen volledige IDE nodig hebben maar alleen wat code willen bewerken. Met Visual Studio kun je ontwikkelen voor Windows, Android en iOS maar ook web- en cloudtoepassingen maken.

Ook onder de oppervlak zijn er veel overeenkomsten tussen Visual Studio voor de Mac en de andere Visual Studio-producten. Zo ondersteunt de code-editor ook TextMate-bundels en worden dezelfde debug-engines voor Xamarin- en .Net Core-apps gebruikt. Maar het werkt niet met alle projecttypes van Visual Studio samen, dus je kunt nog wel tegen problemen aanlopen.

Begin je een nieuw project dan moet je moeiteloos tussen macOS en Windows kunnen wisselen. En ook als je met meerdere mensen in een team op verschillende platformen werkt, moet dat geen problemen opleveren bij het samenwerken aan projecten. Visual Studio werkt met de taal C#, maar er is ook ondersteuning voor F#, de mix van een functionele en objectgeoriënteerde programmeertaal voor het .NET-platform van Microsoft.

Op woensdag 16 november om 9:45AM EST kun je de livestream volgen waarin Visual Studio voor de Mac wordt gedemonstreerd. Na afloop is er een interactieve Q&A.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 16 november: Downloadlink voor Visual Studio beta voor Mac toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2016, 17:55
Categorie Achtergrond
Onderwerpen developers, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.