Microsoft Sprightly app

Microsoft Sprightly laat je flyers en e-cards op je iPhone ontwerpen

Met de nieuwe Sprightly-app van Microsoft kun je flyers, prijslijsten en e-cards direct op je iPhone ontwerpen. De app is met name bedoeld voor kleine bedrijven, maar iedereen kan ermee aan de slag.
Sjoerd Reitsma - · Laatst bijgewerkt:

Met de nieuwe Sprightly-app van Microsoft kun je flyers, prijslijsten en e-cards direct op je iPhone ontwerpen. De app is met name bedoeld voor kleine bedrijven, maar iedereen kan ermee aan de slag. Met de app kun je je ontwerpen ook delen via social media.

Microsoft Sprightly-app

Microsoft is de laatste tijd veel aan het experimenteren en richt zich daarbij met name op iOS. Zo kun je in OneNote nu Evernote-notities importeren en krijgt de Outlook app steeds meer integratie met verschillende apps.

Microsoft Sprightly: flyers maken op je iPhone

Microsoft richt zich met de gratis Sprightly-app op kleine bedrijven. Zij hoeven volgens Microsoft geen dure designers meer in te huren om professioneel uitziende flyers, prijslijsten, e-cards en zelfs brochures te laten maken. Bovendien kunnen gebruikers het drukwerk gewoon op hun iPhone maken en snel delen via social media en pdf.

In de app kun je uit verschillende templates kiezen en foto’s uit je fotorol gebruiken om je gekozen items vorm te geven. Direct vanuit de app nieuwe foto’s schieten met je iPhone-camera is ook mogelijk. De Sprightly-app maakt je foto’s automatisch voor je op het juiste formaat. De beelden die je hebt geïmporteerd blijven in een bibliotheek beschikbaar zodat je deze snel opnieuw kunt gebruiken.

Microsoft en Google zagen aan de stoelpoten van Apple
De app heeft veel weg van Apple’s eigen Pages-app. Veel functies werken soortgelijk. Microsoft probeert zich met Sprightly te onderscheiden door zich te richten op de behoeften van bedrijven zoals prijslijsten. Pages is een stuk uitgebreider en werkt ook op je iPad en Mac.

Het gebeurt de laatste tijd steeds vaker dat concurrenten iOS-apps uitbrengen die rechtstreeks concurreren met apps en diensten waar Apple zelf niet meer zoveel aandacht aan besteedt. Ook nu is dat weer het geval: er verschijnen nauwelijks nieuwe functies in Pages voor iOS, dus ziet Microsoft kansen om een deel van de markt te pakken. Microsoft heeft de afgelopen maanden nog veel meer nieuwe apps voor iOS uitgebracht. Een paar dagen geleden zagen we ook al iets soortgelijks bij Google: zij brachten de Motion Stills-app uit die Apple’s Live Photos stabiliseert en omzet naar een gifje. Daarmee maken ze duidelijk: onze beeldstabilisatie is beter dan die van Apple.

Sprightly is nu beschikbaar. Je kunt de app via onderstaande link downloaden uit de App Store. De app is ontwikkeld door Microsoft’s experimentele Garage-lab, dat eerder het alternatieve Word Flow-toetsenbord voor iOS bedacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2016, 19:53
Categorie Apps
Onderwerp microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.