Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Apple is nu ook een energiebedrijf

Apple wil zich met dochteronderneming, ‘Apple Energy LLC' richten op de verkoop van energie. Maar wellicht kan het ook werken aan een energievoorziening voor elektrische auto's.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft een nieuwe dochteronderneming opgericht. ‘Apple Energy LLC’ opereert vanuit het hoofdkantoor in Cupertino en lijkt bedoeld om de overtollige energie te verkopen die op de datacenters in Cupertino en Nevada worden opgewekt.


Apple datacenter in North Carolina.

Apple als energiebedrijf

Apple zet zich de laatste jaren flink in voor duurzame energie. Veel van hun datacenters, Apple Stores en het nieuwe hoofdkantoor werken grotendeels al op duurzame energie. Daardoor hebben ze de afgelopen jaren flink wat ervaring opgedaan. Eén van de problemen waar ze tegenaan lopen, is dat vraag en aanbod van energie niet constant is gedurende de dag. Energie opwekken via de zon kan alleen overdag, terwijl de datacenters 24 uur per dag actief moeten zijn. Overdag heeft Apple daardoor een overschot aan geproduceerde energie, terwijl ze ‘s nachts tekort komen. Momenteel is het zo dat bedrijven zoals Apple hun overtollige energie alleen aan energiebedrijven mogen verkopen. Ze zitten daarbij vast aan standaard groothandelstarieven.

Apple pakt het anders aan: zij willen hun overtollige energie direct verkopen aan eindgebruikers voor marktprijzen. Door een apart bedrijf op te richten en aan bepaalde juridische criteria te voldoen denkt Apple toch binnen de wetgeving te kunnen opereren. Apple heeft toestemming gevraagd om binnen 60 dagen nadat de aanvraag werd ingediend (op 6 juni) te starten.

Apple Energy… voor elektrische auto’s?

Maar als je verder redeneert zou Apple met ‘Apple Energy’ nog veel meer kunnen doen, bijvoorbeeld werken aan een energievoorziening om elektrische auto’s te laten rijden. Een tijdje geleden werd al bekend dat Apple interesse heeft in laadstations voor elektrische auto’s.

Bekijk ook

Apple bezig met oplaadstations voor elektrische auto's

Apple is aan het onderzoeken hoe ze oplaadpunten voor elektrische auto's kunnen maken. Ze zouden diverse fabrikanten hebben benaderd, mogelijk in verband met de Apple Car.

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 juni 2016 om 22:41
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.