Evernote vs OneNote

Microsoft OneNote kan nu Evernote-notities importeren

Microsoft heeft een importeertool voor Evernote uitgebracht, voor mensen die willen overstappen van Evernote naar OneNote. Voorlopig alleen voor Windows.

Evernote naar OneNote-iconenMensen die willen overstappen van Evernote naar Microsoft OneNote krijgen het nu wel heel makkelijk. De softwaremaker uit Redmond heeft een speciale tool voor OneNote uitgebracht, die je helpt om alle Evernote-notities te importeren.

Evernote had een paar jaar geleden nog het imago van een jong, rebels bedrijfje waar alles anders werd aangepakt dan bij de gevestigde bedrijven. Inmiddels is Evernote tot de gevestigde orde gaan behoren en verloopt alles een stuk zakelijker. Vind je het tijd geworden om je opties te overwegen, dan is OneNote één van die opties. Microsoft haalt je graag binnen als nieuwe gebruiker, dankzij de OneNote Importer, een tool waarmee je alle Evernote-notities importeert. Je hebt minimaal een pc met Windows 7 nodig; een Mac-versie is er nog niet. Het is echter een eenmalige actie, dus je zou er ook tijdelijk de pc van een vriend voor kunnen gebruiken. Na het importeren synchroniseert OneNote vanaf dat moment alle data met Mac, iOS en Android.

Evernote vs OneNote

Overstappen van Evernote naar OneNote

Net als bij Evernote kun je in OneNote tekst, afbeeldingen, handgeschreven tekst, audio, video en documenten met elkaar combineren. Je hebt offline toegang tot de notities en kunt onbeperkt notities uploaden. Bij Evernote heb je die opties ook, maar daarvoor moet je een betaald abonnement afsluiten. Bij Microsoft geldt dat trouwens ook: wil je het maximale eruit halen, dan moet je een Office 365-abonnement nemen (hier verkrijgbaar). Maar misschien heb je al zo’n abonnement omdat je Word, Excel en PowerPoint gebruikt, waardoor de overstap naar OneNote nog maar een formaliteit is.

Microsoft’s Evernote naar OneNote-tool is hier te downloaden.

Apple wil ook Evernote-gebruikers binnenhalen
Evernote is een directe concurrent van OneNote en trouwens ook van Apple’s Notities-app. In OS X 10.11.4 biedt Apple ook de mogelijkheid om Evernote-notities te importeren in de Notities-app voor de Mac. De Notities-app is sinds iOS 9 steeds beter geworden, door het toevoegen van allerlei handige functies, zoals het maken van checklists.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2016, 10:41
Categorie Apps
Onderwerpen evernote, onenote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.