Microsoft reikt oplossingen aan voor Exchange-probleem in iOS 6.1

Microsoft heeft een supportdocument met workarounds beschikbaar gesteld, voor mensen met een iPhone met iOS 6.1 die last hebben van snelle batterij-leegloop door Exchange.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

exchange iphoneDe afgelopen dagen was in het nieuws, dat de batterij van iPhones met iOS 6.1 snel leegloopt door een eindeloze synchronisatie van vergaderafspraken in Exchange. Apple heeft het probleem in iOS 6.1.1 niet opgelost, want die bevatte alleen voor bezitters van een iPhone 4S een oplossing voor 3G-performanceproblemen. Hoe nu verder? Gelukkig heeft Microsoft wel een paar oplossingen achter de hand. In een supportdocument leggen ze uit welke workarounds er zijn. Eén daarvan is het compleet blokkeren van iOS 6.1-gebruikers. Een andere is het invoeren van een regel om geen agenda-items zoals voor vergaderafspraken op apparaten met iOS 6.1 aan te maken. Doe je dat wel, dan moet je je iOS 6.1-apparaat meteen herstarten.

Het buitensluiten van iOS 6.1-gebruikers is trouwens niet een boosaardige maatregel om de iPhone-gebruikers tegen zichzelf te beschermen. De bug levert ook problemen op voor andere gebruikers van de Exchange-server. Omdat een eindeloze loop (herhaling) wordt doorlopen, lopen de logbestanden vol en wordt steeds meer geheugen en CPU-capaciteit gebruikt, waardoor de prestaties van de server afnemen. Anderen kunnen daardoor geen e-mail en afspraken meer op halen. Ze krijgen een foutmelding te zien dat de verbinding met de server is mislukt. Microsoft zegt dat ze samenwerken met Apple om het probleem op te lossen. Om dat proces te bespoedigen is het zaak dat zoveel mogelijk mensen hun klachten kenbaar maken bij Apple, door een Enterprise Support-case te openen bij Apple. Het gaat hier uiteraard wel om zakelijke klanten, die een servicecontract met Apple hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2013, 14:14
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen batterij, ios 6, microsoft, microsoft exchange

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.