Patent: Apple-bewegingssensoren voor al je bezittingen

Een nieuw patent van Apple beschrijft bewegingssensoren die je nagenoeg op al je objecten kan plakken. Zo kun je al je bezittingen in de gaten houden.

Apple patent bewegingGeruchten over een Apple-horloge zwellen de laatste dagen flink aan, maar als we een uitgebreid nieuw patent mogen geloven zal het wellicht niet blijven bij enkel een iWatch. De patentaanvraag beschrijft een kleine, draagbare computer die bewegingen bijhoudt en dit doorgeeft aan een centraal systeem. Dit doet erg denken aan bijvoorbeeld de Nike Fuelband, een armband die aan een bijbehorende iPhone-app vertelt hoeveel je op een dag hebt bewogen. Apple’s systeem zou zich echter voor meer functies lenen: zo zou de draagbare computer in je schoenen, fietszadel, dozen of andere objecten gestopt kunnen worden.

Apple’s sensor kan zich bevinden in een plakstrip, bestaande uit een processor, detector, batterij en een communicatiepoort. Ook zou er bijvoorbeeld een magneet gebruikt kunnen worden om het apparaatje ergens aan te hangen. Zo is het mogelijk om nagenoeg al je persoonlijke bezittingen een kleine trackingcomputer van Apple te geven. Het apparaatje kan verbinden met een centrale ‘computer’, om de gemeten informatie door te geven. Dit zou in theorie bijvoorbeeld je iPhone kunnen zijn.

De sensoren zouden volgens Apple op een hoop manieren gebruikt kunnen worden. Het meten van sportactiviteiten ligt voor de hand, maar ook pakketdiensten zouden de sensoren kunnen inzetten. Door bijvoorbeeld meerdere sensoren op een verzonden object te plakken, zou je kunnen zien of er tijdens de reis bepaalde delen zijn beschadigd zonder de doos open te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2013, 8:02
Categorie iDevices
Onderwerpen fitness, patenten, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.