Microsoft Office voor iPad nu te downloaden als losse apps voor Word, Excel en PowerPoint

Microsoft Office is nu beschikbaar voor iPad. Het gaat om drie losse apps voor Word, Excel en PowerPoint die gratis te downloaden zijn. Voor documenten bewerken heb je een abonnement nodig.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

office-microsoft-ipadMicrosoft Office is zojuist aangekondigd voor de iPad. De mobiele versie Office Mobile voor Office 365 die al langer op de iPhone te gebruiken was, is nu gesplitst in drie aparte apps voor de iPad. De applicaties voor Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft Powerpoint-documenten zijn gratis te installeren op iPhone en iPad. Bekijken en presenteren is ook gratis, maar om te bewerken heb je een Office 365-abonnement nodig.


Door het abonnement wordt Microsoft Office een vrij prijzig documentenpakket (zie verderop voor de abonnementsprijzen). De iPhone-app is beperkt qua functionaliteit, maar de iPad-apps bieden een stuk meer functies in lijn met de desktopversies van Office. Zo is er ondersteuning voor het formatteren en worden teksten automatisch gepostionieerd rondom foto’s die je invoegt. Word, Excel en PowerPoint krijgen een zogeheten ribbon-interface vergelijkbaar met de Windows- en Mac-versies voor de desktop.

Onderstaande foto toont de interface van Word voor iPad:

microsoft word voor ipad

Excel heeft een aparte functie die op basis van de gegevens aanraadt welke grafieken je zou kunnen gebruiken. Met PowerPoint is het mogelijk om je slides te bewerken en meteen vanaf een iPad een presentatie te geven.

microsoft excel voor iPad

Online app, maar offline kan ook

Office 365 is een online dienst, maar dat betekent niet dat je altijd een internetverbinding nodig hebt. De iPad- en iPhone-apps bewaren recent bekeken en bewerkte documenten lokaal en doen dat automatisch. Wijzigingen zullen automatisch worden doorgevoerd zodra je weer een internetverbinding hebt. Er zit ook een reset-knop in de apps, waarmee je alle documenten kunt wissen en teruggaat naar een lege app.

Abonnementsvormen

Microsoft Office iPhone Excel bewerkenOm Microsoft Office op de iPad en iPhone te gebruiken, heb je een abonnement op Office 365 voor Thuisgebruik Premium nodig. Dat abonnement kost 99 euro per jaar of 10 euro per maand. Voor dit geld kan je het Microsoft Office-pakket installeren op maximaal 5 pc’s en Macs én op nog eens 5 mobiele apparaten. Ieder gezinslid krijgt er bovendien 20 gigabyte gratis online schuifruimte op Microsofts clouddienst OneDrive bij. Ook krijg je zestig minuten gratis bellen in Skype.

Het lijkt erop dat Microsoft ook het nieuwe persoonlijke Office 365-abonnement zal ondersteunen voor de mobiele app. Daarmee kan je maximaal 1 pc of Mac, 1 tablet en 1 smartphone onderdeel uitmaken van je abonnement. Naar verluidt zal dat abonnement 69,99 euro per jaar kosten en komt het dit voorjaar beschikbaar.

microsoft powerpoint voor ipad

In verhouding met de concurrentie is Office op de iPad echter duur. Iedereen die een iPhone of iPad heeft gekocht na 1 september 2013, kan Apple’s iWork-pakket gratis downloaden, met daarin Pages (tekstverwerking), Numbers (spreadsheets) en Keynote (presentaties). Voor eerdere gebruikers kosten die apps 8,99 euro per stuk. Bij elkaar goedkoper dan drie maanden betalen voor Microsoft Office dus.

Downloaden:

Microsoft Office Mobile voor iPhone is voortaan gratis! Je hoeft dus geen Office 365-abonnement meer hiervoor te hebben.

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 maart 2023 om 9:11
Categorie
Apps

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.