iPad cursor gebruiken met trackpad.

Microsoft Office voor iPad krijgt uitgebreide cursor-support, nu in de beta’s

Goed nieuws voor iedereen die graag met Office werkt op de iPad. Microsoft gaat cursor-support aan de app toevoegen. De verbeterde trackpad-ondersteuning is nu beschikbaar in de beta.

Update 29 september: Microsoft is nu begonnen met het testen van de ondersteuning voor muis en trackpad in Word en Excel, zo ontdekte MacRumors. De ondersteuning is toegevoegd in de TestFlight-beta’s van de twee apps. Wil je die beta’s zelf gebruiken, dan kan dat:

Het zal waarschijnlijk niet al te lang meer duren voordat de updates voor iedereen beschikbaar zijn. Bij de ondersteuning voor meerdere vensters in Microsoft Office duurde dit nog geen twee weken vanaf de beta tot de publieke release.

Apple introduceerde in iPadOS 13.4 uitgebreide ondersteuning voor een muis en trackpad op de iPad. Het werken op een iPad met een muis of trackpad via de speciale iPad-cursor is daardoor een stuk makkelijker, waardoor de iPad ook meer op een laptopvervanger lijkt. Apple voegde zelf onlangs al ondersteuning toe aan haar eigen iWork-apps, maar op de Microsoft-versies moeten we nog even wachten. TechCrunch schrijft dat Microsoft er nu aan werkt.

Microsoft Office krijgt muis-ondersteuning op iPad

Volgens TechCrunch moet de cursor-ondersteuning in het najaar beschikbaar zijn in Word, PowerPoint en Excel. Er is echter een kans dat het al eerder toegevoegd gaat worden. De Office-apps zijn op iPad nog drie losstaande apps, dus Microsoft kan de updates geleidelijk de komende maanden uitrollen. Dankzij de update moet het een stuk makkelijker zijn om tekst te selecteren, cellen te vergroten en animaties aan dia’s toe te voegen.

Op de iPhone vinden we Word, PowerPoint en Excel inmiddels in één overkoepelende Office-app, maar op de iPad is deze nog niet beschikbaar. Op den duur komt deze wel, maar vooralsnog moet je het dus met de losse apps doen. Onlangs schreven we nog dat Microsoft Office binnenkort ondersteuning krijgt voor meerdere vensters, zodat je aan twee documenten tegelijk kan werken.

Wil je weten hoe de iPad-cursor ontstaan is? In een interview met Craig Federighi lees je er meer over. In onze tip leggen we uit wat de mogelijkheden zijn om je iPad met een muis of trackpad te bedienen. Lees ook alles over het installeren van Microsoft Office op de iPad.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 29 september: Artikel bijgewerkt na beschikbaarheid in de beta van Word en Excel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2020, 15:53
Bron Bron TechCrunch
Via Via The Verge
Categorie Apps
Onderwerp microsoft office

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.