iPad cursor gebruiken met trackpad.

Microsoft start met uitgebreide trackpad-support in Office voor iPad

Goed nieuws voor iedereen die graag met Office werkt op de iPad. Microsoft voegt cursor-support aan de app toe. De verbeterde trackpad-ondersteuning wordt nu naar alle gebruikers uitgerold.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 12 januari: Inmiddels heeft Microsoft de update uitgerold en kan Word overweg met een trackpad of muis. Daarnaast ondersteunt Excel ook Split View en is het nu mogelijk om twee spreadsheets naast elkaar te openen. Ook PowerPoint heeft enkele nieuwe functies gekregen waaronder Presenter Coach. Hiermee kun je je presentatie oefenen en krijg je tips over hoe je je publiek vast kunt houden.

Update 26 oktober: In een aankondiging laat Microsoft vandaag weten dat de ondersteuning voor muis en trackpad in Word, PowerPoint en Excel nu uitgerold wordt naar alle gebruikers. De cursor past zich aan aan het onderwerp dat je wil bewerken, bijvoorbeeld cellen in Excel of een afbeelding in Word. Microsoft zegt dat de nieuwe functies bekend aan zullen voelen voor gebruikers die bekend zijn met de Office-apps voor Mac en pc.

Bovendien vernieuwt Microsoft de startschermen en algehele menu’s. Volgens Microsoft zijn de apps daardoor makkelijker om te gebruiken en zien ze er moderner uit. Ook moet dit helpen bij het vinden van de juiste opties en instellingen bij het bewerken van je documenten, spreadsheets en presentaties.

Alle verbeteringen, waaronder dus de ondersteuning voor muis en trackpad, worden de komende weken uitgerold voor alle gebruikers.

Update 29 september: Microsoft is nu begonnen met het testen van de ondersteuning voor muis en trackpad in Word en Excel, zo ontdekte MacRumors. De ondersteuning is toegevoegd in de TestFlight-beta’s van de twee apps. Wil je die beta’s zelf gebruiken, dan kan dat:

Het zal waarschijnlijk niet al te lang meer duren voordat de updates voor iedereen beschikbaar zijn. Bij de ondersteuning voor meerdere vensters in Microsoft Office duurde dit nog geen twee weken vanaf de beta tot de publieke release.

Bekijk ook

Microsoft Excel op iPad laat je aan twee spreadsheets tegelijk werken in Split View

Microsoft maakt makkelijker om aan meerdere documenten tegelijk op de iPad te werken. Microsoft Excel heeft namelijk ondersteuning voor meerdere vensters in Split View, nadat eerder Word en PowerPoint de functie al kregen.

Oorspronkelijk artikel mei 2020
Apple introduceerde in iPadOS 13.4 uitgebreide ondersteuning voor een muis en trackpad op de iPad. Het werken op een iPad met een muis of trackpad via de speciale iPad-cursor is daardoor een stuk makkelijker, waardoor de iPad ook meer op een laptopvervanger lijkt. Apple voegde zelf onlangs al ondersteuning toe aan haar eigen iWork-apps, maar op de Microsoft-versies moeten we nog even wachten. TechCrunch schrijft dat Microsoft er nu aan werkt.

Microsoft Office krijgt muis-ondersteuning op iPad

Volgens TechCrunch moet de cursor-ondersteuning in het najaar beschikbaar zijn in Word, PowerPoint en Excel. Er is echter een kans dat het al eerder toegevoegd gaat worden. De Office-apps zijn op iPad nog drie losstaande apps, dus Microsoft kan de updates geleidelijk de komende maanden uitrollen. Dankzij de update moet het een stuk makkelijker zijn om tekst te selecteren, cellen te vergroten en animaties aan dia’s toe te voegen.

Op de iPhone vinden we Word, PowerPoint en Excel inmiddels in één overkoepelende Office-app, maar op de iPad is deze nog niet beschikbaar. Op den duur komt deze wel, maar vooralsnog moet je het dus met de losse apps doen. Onlangs schreven we nog dat Microsoft Office binnenkort ondersteuning krijgt voor meerdere vensters, zodat je aan twee documenten tegelijk kan werken.

Bekijk ook

Microsoft Excel op iPad laat je aan twee spreadsheets tegelijk werken in Split View

Microsoft maakt makkelijker om aan meerdere documenten tegelijk op de iPad te werken. Microsoft Excel heeft namelijk ondersteuning voor meerdere vensters in Split View, nadat eerder Word en PowerPoint de functie al kregen.

Wil je weten hoe de iPad-cursor ontstaan is? In een interview met Craig Federighi lees je er meer over. In onze tip leggen we uit wat de mogelijkheden zijn om je iPad met een muis of trackpad te bedienen. Lees ook alles over het installeren van Microsoft Office op de iPad.

Bekijk ook

Zo kun je de iPad met een muis of trackpad bedienen

Met een muis of trackpad kun je je iPad nog makkelijker bedienen. In deze tip leggen we uit hoe dat werkt. Iedereen met een geschikte iPad (vanaf iOS 13) kan er gebruik van kan maken. Handig!

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 12 januari: Artikel bijgewerkt na uitrol van muis- en trackpadondersteuning in Word.
  • 2020 - 26 oktober: De uitrol van de nieuwe functies is nu gestart.
  • 2020 - 29 september: Artikel bijgewerkt na beschikbaarheid in de beta van Word en Excel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.