Microsoft Edge naar iOS.

Microsoft brengt Edge-browser naar de iPhone

De Microsoft Edge-browser voor Windows-pc's komt ook naar de iPhone. Later dit jaar komt de eerste versie beschikbaar, waarmee je ook kunt wisselen tussen je computer en je iPhone.

Microsoft Edge naar iOS.
Goed nieuws voor Windows-gebruikers met een iPhone die graag surfen via de Microsoft Edge-browser: binnenkort verschijnt er ook een iPhone-versie van deze nieuwste internetbrowser. Vandaag is Microsoft gestart met een betaversie en de iOS-versie werkt handig samen met de Windows-versie van Edge.

Microsoft Edge naar iPhone

Microsoft Edge is de browser van Windows-pc’s en is de opvolger van de bekende Internet Explorer. Microsoft Edge was echter alleen beschikbaar op Windows-pc’s en Windows Mobile. Eind dit jaar komt daar verandering in, want de Microsoft Edge-browser komt ook naar de iPhone en Android. De iOS-versie van Microsoft Edge gaat nauw samenwerken met de pc-versie. Denk bijvoorbeeld aan je favorieten, leeslijst en de leesweergave die gesynchroniseerd worden tussen je Windows-pc en iPhone.

Microsoft Edge voor iPhone en Android.

De Microsoft Edge-browser op iOS krijgt ook ondersteuning voor de functie Continue on PC. Dit is vergelijkbaar met Apple’s Handoff. Je kunt daardoor eenvoudig een webpagina doorsturen van je pc naar je iPhone, zodat je de desbetreffende pagina niet opnieuw hoeft op te zoeken op je iPhone. Je kunt in de browser ook een standaard zoekmachine instellen, waaronder Bing, Google en Yahoo. Omdat browsers op iOS gebruik moeten maken van de WebKit-engine, zal Microsoft Edge qua prestaties niet veel verschillen van Safari. Zodra de browser beschikbaar is, zijn niet meteen alle functies te gebruiken. Ondersteuning voor de iPad komt bovendien pas op een later moment.

Vanaf vandaag is er een preview beschikbaar, maar alleen voor Windows-gebruikers in Amerika. Later dit jaar verschijnt de definitieve versie van Edge voor iPhone, maar ook hier geldt dat alleen Amerikaanse gebruikers deze kunnen downloaden. Andere talen en landen worden daarna snel toegevoegd, zo laat Microsoft weten.

Afgelopen voorjaar liet Microsoft al weten dat er meerdere functies aankomen die voor iOS-gebruikers interessant zijn. Eén daarvan is een universeel klembord tussen iPhone en Windows dankzij het Swiftkey-toetsenbord. Ook komt iTunes naar de Windows Store. Dat zal later dit jaar zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2017, 16:48
Categorie Apps
Onderwerpen browser, microsoft, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.