Microsoft Your Phone voor Windows 10

Microsoft onthult ‘Handoff-functie’ voor iOS en Windows 10

Microsoft Your Phone werkt op iOS en Android

Microsoft heeft een Handoff-achtige functie aangekondigd, waarmee je geopende apps en browservensters kunt zien op al je apparaten. Daarmee wordt het voor iPhone- en iPad-gebruikers makkelijker om te wisselen naar een Windows 10 PC en door te gaan waar ze waren gebleven.

Microsoft Your Phone

Het lijkt misschien alsof alle iPhone-bezitters een Mac op hun bureau hebben staan, maar de werkelijkheid is anders. Er zijn heel wat mensen die thuis of op het werk een combinatie van Apple en Microsoft gebruiken. Voor die mensen wil Microsoft de dagelijkse activiteiten net iets makkelijker maken met een Handoff-achtige functie. Daarmee kun je zien welke apps en browservensters je op een ander apparaat hebt geopend en verder werken waar je was gebleven. Microsoft kondigde de nieuwe functie ‘Your Phone’ aan op de Microsoft Build-conferentie in Seattle.

Your Phone werkt met iPhones en Android-smartphones in combinatie met Windows 10. Op een Android-toestel werkt de functie het best: gebruikers krijgen toegang tot foto’s, bestanden, berichten en notificaties. Bij de iPhone worden de meest essentiële functies ondersteund, zoals browsertabbladen. Dat heeft te maken met de beter beveiligde ‘sandbox’ van iOS en de strengere regels omtrent API’s, waarbij veel functies zijn afgeschermd van externe partijen zoals Microsoft.

Microsoft Your Phone voor Windows 10
Je hebt de iOS-versie van de Microsoft Edge-browser nodig om het te kunnen gebruiken. Concreet houdt het in dat de Windows Timeline ook via de Edge Browser voor iOS beschikbaar komt. Timeline is een functie in Windows 10 waarmee je toegang tot je eerder gebruikte apps en browservensters krijgt op alle geschikte apparaten. Apple heeft al dergelijke functies, waarbij je met Continuïteit kunt zorgen dat je sms-berichtjes op de Mac binnenkrijgt en ook kunt bellen vanaf de Mac. Bovendien kun je met Handoff activiteiten voortzetten op een ander apparaat. Maar dit werkt uiteraard alleen op Apple-producten.

Microsoft had nog meer aankondigingen, bijvoorbeeld dat Visual Studio App Center voortaan beschikbaar is in de Github Marketplace. Vorig jaar kondigde Microsoft de dienst aan om apps te maken die zowel op iOS als op macOS, Android en Windows werken. Ontwikkelaars kunnen hiermee het bouwen, testen, distribueren en in de gaten houden van hun apps automatiseren. De apps moeten gebouwd zijn in Objective-C, Swift, Java, C#, Xamarin of React Native.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2018, 8:00
Categorie Diensten
Onderwerpen handoff, microsoft, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.