Dit zijn de meest besproken emoji van iOS 12.1

En zo worden ze gebruikt
Emojipedia, de deskundige als het gaat over emoji, heeft onderzocht welke nieuwe toevoegingen van iOS 12.1 het meest besproken zijn. Bovenaan staat de kale emoji, gevolgd door de aangeschoten en verliefde emoji. De meeste mensen lijken deze op unieke manieren te gebruiken.

In iOS 12.1 heeft Apple meer dan 70 nieuwe emoji toegevoegd. Het gaat om een aantal smileys, maar ook ledematen, voedsel en dieren. Via Twitter heeft Emojipedia nu gekeken welke van de nieuwe emoji het meest besproken zijn. Vooral de nieuwe smileys zijn in trek, al staan er ook enkele verrassingen in de top 20.

Meest besproken emoji van iOS 12.1

Emojipedia plaatste eind oktober deze tweet en op basis van de retweets, reacties en likes op de individuele vervolgtweets, is de top 20 opgemaakt van de meest besproken emoji. De kale man en vrouw (👩‍🦲👨‍🦲) kreeg in totaal de meeste reacties, retweets en likes en staat daarom op één. De emoji wordt vooral gebruikt in combinatie met de term Wig Snatching, waarmee je aangeeft dat iemand iets heel goeds gedaan heeft.

Meest besproken nieuwe emoji in een grafiek.

De Woozy Face, oftewel de aangeschoten smiley (🥴), blijkt in het gebruik een iets seksuelere betekenis te hebben gekregen. Het is een bekende meme dat in combinatie met meerdere plaatjes gebruikt wordt en meer uitleg vind je hier. Ook de smekende emoji blijkt populair (🥺) en wordt gebruikt als representatie van de spare coochie-meme. Ook deze heeft een ietwat seksuele lading. Het is niet voor het eerst dat dergelijke emoji op een seksuele manier gebruikt worden. Bekende voorbeelden hiervan zijn de aubergine en de perzik (🍆🍑).

Bekijk ook

iOS 12.1 bevat ruim 70 nieuwe emoji met meer diversiteit

Apple heeft aangekondigd dat ze binnenkort meer dan 70 nieuwe emoji uit gaan brengen. Hierin vind je onder andere de roodharigen en nog veel meer.

Andere veelbesproken populaire emoji zijn de verliefde emoji (🥰), de voet (🦶) en het been (🦵). De minst besproken emoji zijn de mand, bezem, brandblusser en de gereedschapskist. De volledige lijst met de meest en minst besproken emoji op Twitter volgens Emojipedia vind je op hun website. Voor 2019 staan er alweer nieuwe emoji op de planning, met gemengde koppels en gezinnen.

Welke van de nieuwe emoji gebruik jij het meest? Staan de nieuwe emoji al in jouw lijst van meest recent gebruikte emoji of vind je al die toevoegingen maar niks?

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.