Apple Store Champs Elysees

Apple Store Champs-Élysées in Parijs opent op 18 november

Winkel onder Louvre gaat sluiten

Apple gaat in Parijs een nieuwe flagship store openen aan de bekende Champs-Élysées winkelstraat. De huidige locatie in Carrousel du Louvre gaat sluiten.

Update 9 november: Zin in een weekendje Parijs? Apple Champs-Élysées opent op zondag 18 november de deuren. Dat is te lezen op de officiële pagina met de aankondiging (via Storeteller). Ook kun je daar al de eerste Today at Apple-sessies boeken, waaronder een LiveArt-sessie met kunstenaars. Hun illustraties zijn te zien aan de buitenkant van het gebouw.

Apple Champs Elysees opening

Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht van 10 september:

Apple Store Champs-Élysées

Denk je aan Apple Stores in de Franse hoofdstad, dan denk je waarschijnlijk aan die onder de grote glazen piramide in het Louvre. Het was in 2009 de eerste Apple Store in Frankrijk en bevond zich in een ondergronds winkelcentrum. Deze locatie zal echter sluiten, zo weet de Franse website La Chaîne Info. Apple heeft min of meer bevestigd dat de nieuwe flagship store aan de Champs-Élysées in november geopend zal worden. Er wordt al meer dan een jaar gewerkt aan de nieuwe winkel.


Het was al langer bekend dat er een Apple Store aan de Champs-Élysées zou openen. Apple’s hoofd retail Angela Ahrendts liet vorig jaar september een render zien van de geplande renovaties aan het pand, dat voorheen werd gebruikt door J.M. Weston. Binnenin zal volledig worden vernieuwd, terwijl de buitenkant wel het historische karakter houdt. Het gebouw met 5 verdiepingen hoog atrium moet Apple’s grootste forum worden. Bovenin komen kantoren van Apple.

Apple Store Champs Elysees
Bron foto: persbericht Hines

Begin 2016 gingen al de eerste geruchten over een Apple Store aan de Champs-Élysées, de belangrijkste winkelstraat van Parijs. Apple zou een 12 jaar durend huurcontract hebben gesloten. In januari 2017 werd bekend dat Apple opnieuw de vaste architectuurfirma Foster + Partners in de arm heeft genomen om de verbouwing uit te voeren. Er lekten enkele foto’s naar buiten van de werkzaamheden, die plaatsvonden achter een zwarte schutting. Even leek het plan in duigen te vallen, toen in februari van dit jaar het hele pand zou worden verkocht. In april werd een overeenkomst gesloten voor de verkoop van het pand voor maar liefst 600 miljoen euro, waardoor de werkzaamheden verder konden gaan. De nieuwe eigenaar is de Bayerische Versorgungskammer.

Apple Store Champs Elysees

Het pand bevindt zich op nummer 114 aan de Avenue des Champs-Élysées in Parijs en is 5.500 vierkante meter groot. Het is voor langere tijd aan Apple verhuurd.

Apple Store Louvre

Een andere interessante ontwikkeling is dat de huidige winkel in het Carrousel du Louvre gaat sluiten. De winkel bevond zich onder de grond, bij de opvallende omgekeerde piramide van I.M. Pei. Sinds 2009 zouden al meer dan 12 miljoen mensen de weg naar de winkel hebben gevonden, ook al is het voor toeristen niet altijd duidelijk waar de ingang is. De ondergrondse locatie en de grillige vorm maakten het echter lastig om de winkel verder uit te bouwen volgens het nieuwe concept met een videomuur en een ontmoetingsplaats voor bezoekers. Waarschijnlijk vond Apple het niet de moeite waard om de winkel ingrijpend te laten verbouwen, omdat het niet past bij de nieuwe richting die met de komst van Angela Ahrendts is ingeslagen.

Ondertussen gaan de ontwikkelingen ook op andere plekken ter wereld door. Zo zoekt Apple personeel voor een tweede Apple Store in Singapore, waarschijnlijk bij de Jewel Changi Airport.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 09 november: De datum is bekend: 18 november 2018, op een zondag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2018, 8:26
Bron Bron LCI
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, frankrijk, parijs
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.