MAGzet

MagZet: MagSafe-achtige connector voor koptelefoons

Het Kickstarter-project MAGzet maakt je koptelefoon-aansluiting een stuk praktischer dankzij een MagSafe-achtige koppeling. Je kunt hiermee makkelijk je koptelefoon verbinden of lostrekken, zonder gevaar te lopen op kabelbreuk.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

MAGzetBen je wel eens per ongeluk achter je koptelefoonsnoer blijven hangen en heb je daarmee je iPhone richting de grond gelanceerd of je koptelefoon kapot getrokken? Wat zou het toch handig zijn als koptelefoons ook een magnetische MagSafe-koppeling hadden, net als de huidige MacBooks. Bij teveel kracht schiet dan de connector los en vermijd je een dramatischere afloop. Dat is precies wat het Kickstarter-project MAGzet voor ogen heeft.

MAGzet bestaat uit twee relatief eenvoudige onderdelen: een MAGkap die je op een 3,5mm audiokabel bevestigt en een 3,5mm MAGjack die je in je iPhone of iPad steekt. De twee onderdelen zijn van sterke magneetjes voorzien. Breng je ze bij elkaar dan klikken ze automatisch vast. De magneten zijn sterk genoeg om voor een goede verbinding te zorgen en tegelijkertijd niet zo sterk dat je iPhone gelanceerd wordt als je aan de kabel trekt. Praktisch detail: plaats je een MAGjack maar koppel je ‘m niet aan een MAGkap, dan ziet de iPhone niet dat er een audioapparaat is aangesloten. Zo voorkom je dat de iPhone-speaker niet werkt.

MAGzet

Je kunt de MAGzet Series1, zoals de ontwikkelaars de huidige kit noemen, natuurlijk net zo makkelijk op andere apparaten met een 3,5mm-aansluiting gebruiken: je MacBook, stereosysteem of autoradio. Microfoon- en besturingsfuncties van je koptelefoon blijven behouden en de MAGjack zou met de meeste iPhone-cases moeten werken, zolang ze de koptelefoonuitgang maar vrijhouden. De ontwikkelaars hebben minimaal $294.000 nodig om het project te financieren en verwachten de eerste MAGzets in december te kunnen versturen. De Early Bird-actie ($20 voor één MAGjack en één MAGkap) is al uitverkocht, maar voor $35 krijg je een basiskit met twee MAGjacks en één MAGkap toegestuurd. Hier komen nog wel verzendkosten bij.

Overigens is er op Kickstarter ook een dergelijke magnetische connector voor de Lightning-kabel te vinden: Cabin. Dit project is enige tijd geleden volledig gefinancierd en de ontwikkelaars zijn op dit moment druk bezig de eerste productie-exemplaren te testen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2015, 14:31
Categorie Accessoires
Onderwerpen audio, hoofdtelefoon, kickstarter, koptelefoon, magsafe

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.