force-touch-trackpad-1

Nieuw Apple-patent omschrijft Force Touch-interface

Een nieuw Apple-patent omschrijft de techniek van de Force Touch-sensoren, die ook gebruikt zijn in de trackpad van de nieuwe 12-inch MacBook.

MacBook Force TouchBij de introductie van Apple’s nieuwe 12-inch MacBook werd ook bekend dat het nieuwe trackpad voorzien is van Force Touch. Deze nieuwe techniek meet hoe hard je vingers tegen het oppervlak drukken op een beeldscherm of trackpad. In een nieuw Apple-patent wordt nu de techniek van een ‘force sensor interface’ omschreven, zoals ook gebruikt is in de trackpad van de nieuwe MacBooks.

Het patent omschrijft hoe de verschillende sensoren in verbinding staan met een drukgevoelig apparaat. Dankzij een elektronisch circuit kunnen de sensoren de hoeveelheid druk die op het oppervlak wordt uitgeoefend herkennen, zonder dat het apparaat hierdoor groter hoeft te worden of meer stroom verbruikt. De verschillen in druk leveren verschillende acties op. Zo kun je op de nieuwe MacBook bijvoorbeeld snel de betekenis van een woord opzoeken door meer druk op de trackpad uit te oefenen met je vinger. De sensoren detecteren naast de hoeveelheid druk ook de plaats op het trackpad en sturen dit signaal door naar het computersysteem, waardoor een of meerder acties kunnen plaatsvinden.

Apple patent force touch interface

In het nieuwe patent is ook te lezen dat er een drukgevoelig, doorzichtig oppervlak over de sensoren geplaatst kan worden. Dit kan ook een LCD-scherm zijn, waardoor je ook beelden kunt bekijken terwijl het scherm van drukgevoelige-sensoren gebruik maakt. Dit is ook toegepast in de Apple Watch, waarop Force Touch het eerst werd aangekondigd. Ook zou het oppervlak het gebruik van een knop kunnen herkennen, waarna een actie op het apparaat kan worden uitgevoerd.

Eerder schreven we ook over het gerucht dat de iPhone 6s zal worden voorzien van Force Touch. Bewijzen dat Apple de nieuwe schermtechnologie in de iPhone toe gaat passen zijn er nog niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2015, 15:31
Categorie Apple
Onderwerpen force touch, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.