Genius en Apple Music.

Apple Music slaat handen ineen met songtekstendienst Genius

Volledige nummers afspelen via de browser

Apple is een samenwerking aangegaan met Genius, een dienst waar je songteksten op kan zoeken. Het is vanaf nu mogelijk om complete muzieknummers af te spelen via de website en apps van Genius, door in te loggen met je Apple Music-account.

Als je benieuwd bent naar de songteksten van een liedje, dan kan dat heel eenvoudig dankzij de songteksten-functie in Apple Music. Maar als je via het web wel eens naar de tekst van een nummer gezocht hebt, ken je de website Genius misschien wel. De dienst is niet te verwarren met de Genius-functie in iTunes, waarmee je allerlei afspeellijsten kon samenstellen. De samenwerking tussen Apple Music en Genius heeft twee grote voordelen voor Apple Music-gebruikers.

Apple Music en Genius werken samen

Allereerst gaat Apple Music de songteksten van Genius gebruiken om de kwaliteit van de teksten in Apple Music te verbeteren. Op dit moment vind je voor de meeste nummers in Apple Music de songteksten, maar bij sommige nummers ontbreekt dit nog. Genius vult dit aan met een extra grote database. Op de Genius-website en in de app vind je ook songteksten van Nederlandstalige nummers.

Genius-app met Apple Music.

Een ander gevolg van de samenwerking is dat Apple Music nu de standaard muziekspeler van Genius is. Dat betekent dat als je een liedje opzoekt via de website of de Genius-app, je het nummer kan afspelen dankzij Apple Music. Als je geen abonnee bent, wordt alleen de eerste dertig seconden afgespeeld. Door in te loggen en je Apple Music-account aan Genius te koppelen, kun je de volledige tracks beluisteren.

Genius en Apple Music koppeling.

Alternatief voor Apple Music op het web
Dit werkt zowel via de Genius-website op dekstop als op mobiel, maar je kan ook de Genius-app gebruiken. Het voordeel van de app is dat deze ook kijkt naar jouw huidige muziekbibliotheek. De liedjes uit jouw collectie die ook op Genius staan, vind je hier makkelijk terug. De webversie komt weer goed van pas als alternatief voor iTunes. Apple Music heeft nog geen uitgebreide webversie, maar door in te loggen bij de Genius-website kun je wel makkelijk on-demand naar muziek luisteren. Om hiervan gebruik te kunnen maken is het niet per se nodig om een Genius-account aan te maken, want de koppeling met Apple Music is meer dan genoeg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2018, 17:02
Bron Bron Genius
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, songteksten
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.