MacBook Pro met Touch Bar

‘Apple wilde betere MacBook Pro-batterij, denkt na over toetsenbord met Touch Bar’

Volgens bronnen had de Mac-lineup er voor dit jaar anders uitgezien. Zo had de nieuwe MacBook Pro had een betere batterij moeten hebben. Verder denkt Apple ook nog na over een los toetsenbord met Touch ID en Touch Bar-functie.

MacBook Pro met Touch Bar
De nieuwste MacBook Pro werd afgelopen maanden met gemengde reacties ontvangen. Hoewel het lang duurde voordat Apple eindelijk met een nieuwe MacBook Pro kwam, vielen de vernieuwingen voor veel mensen tegen. Volgens bronnen bij Bloomberg komt dit voornamelijk doordat het Mac-team een stuk minder aandacht krijgt. Er zou zelfs geen apart macOS-team meer zijn, maar samengevoegd zijn tot één groot team waarbij iOS verreweg het belangrijkst is. Interessanter zijn echter de mogelijke plannen die Apple had met de MacBook Pro, zoals een veel betere batterij. Ook denkt Apple na over een los toetsenbord met ingebouwde Touch Bar.

‘Apple wilde MacBook Pro met betere batterij’

Eén van de grote verbeteringen van de nieuwe MacBook Pro had de flink verbeterde batterijduur moeten zijn. De technici wilde een batterij met een flink hogere capaciteit, doordat deze gevormd zou worden naar de binnenkant van de laptop zelf, in plaats van de gewone vierkante batterijen. Echter kwamen de batterijen niet door een belangrijke test heen, waardoor teruggegrepen is naar het oude design. Apple had ook kunnen kiezen voor een uitstel van de nieuwe MacBook Pro, maar koos dus uiteindelijk voor het gebruikelijke ontwerp van de batterijen.

MacBook Pro met typende handen

Technici van andere teams moesten volgens de bron bijspringen om de MacBook Pro op tijd af te krijgen, waardoor het werk aan andere Macs is blijven liggen. De nieuwe MacBook Pro is daarnaast nog beschikbaar gekomen in spacegrijs, maar een gouden variant zou ook gepland staan. Uiteindelijk is deze niet verschenen, omdat de kleur niet goed paste bij het grotere formaat.

Prototype 12-inch MacBook met Lightning-aansluiting

De problemen met het Mac-team zouden al tijdens de ontwikkeling van de nieuwe 12-inch MacBook spelen. De 12-inch MacBook had eigenlijk in 2014 al moeten verschijnen, maar kwam uiteindelijk in het voorjaar van 2015 beschikbaar. Er zouden meerdere prototypes gemaakt zijn, waaronder een lichte en zware versie. Uiteindelijk is gekozen voor de lichtgewicht MacBook, maar omdat het team aan twee modellen tegelijk moest werken, kon de deadline niet gehaald worden. Ook zou een eerder prototype van deze MacBook uitgerust zijn met een Lightning-aansluiting. Deze aansluiting vind je momenteel alleen in iOS-toestellen en enkele accessoires, zoals de Siri Remote, Magic-accessoires en de oplaadcase van de AirPods.

MacBook 2016 rosegoud en andere kleuren

Dit jaar was de MacBook Pro de enige Mac die een forse update kreeg, maar oorspronkelijk had de 12-inch MacBook ook meer vernieuwingen moeten krijgen. Apple-technici wilden een tweede USB-C-aansluiting en Touch ID-sensor toevoegen aan de 12-inch MacBook, maar in plaats daarvan is slechts gekozen voor een snelheidsverbetering en een roségouden MacBook.

‘Apple denkt na over los toetsenbord met Touch Bar’

Een ander interessant feitje uit het verhaal van Bloomberg is dat Apple nadenkt over een los toetsenbord met de nieuwe Touch Bar uit de MacBook Pro. Deze zou voornamelijk bedoeld zijn voor desktops, zodat ook die gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van de Touch Bar. Ook de Touch ID-sensor zou in zo’n los toetsenbord verwerkt zijn. Het is echter nog lang niet zeker of er daadwerkelijk zo’n toetsenbord komt. Apple baseert zijn keuze op het succes van de Touch Bar en Touch ID-sensor in de nieuwe MacBook Pro.

Wat ligt er dan voor Mac-gebruikers nog meer in het verschiet? Apple zou toch weer nadenken over een nieuwe Mac Pro. De huidige Mac Pro is volledig gebouwd in Amerika, maar de technici zouden de productie weer naar Azië willen halen. De productie van de huidige Mac Pro zorgde voor nogal wat problemen bij het productieproces, omdat er eigen tools gemaakt moesten worden om de productie te realiseren. Hierdoor kon er bij lancering niet genoeg Mac Pro’s gemaakt worden en liep de lancering ook vertraging op. Om dit te omzeilen, zou de productie van een nieuwe Mac Pro dus weer naar Azië verplaatst moeten worden. Dit ligt echter gevoelig, omdat de aanstaande president Donald Trump juist meer producten in Amerika wil laten produceren.

Voor de overige Mac-lineup hoef je volgens Bloomberg geen radicale veranderingen te verwachten. De lineup zou vooral ververst worden met USB-C-aansluitingen en de nodige snelheidsverbeteringen. Ook de 12-inch MacBook en MacBook Pro krijgen volgens Bloomberg verbeteringen wat betreft prestaties. Eerder vandaag zei Tim Cook nog dat er fantastische desktops op de planning staan voor 2017.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2016, 16:46
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen macbook, macbook pro, touch bar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.