Wide Color op de iMac

Tim Cook: ‘Er staan fantastische desktops op onze planning’

Tim Cook belooft dat er 'fantastische desktops' op de roadmap van Apple staan en doelt daarmee op nieuwe iMacs of een Mac Pro.

Er heerst angst dat Apple de Mac een beetje is vergeten en liever focust op nieuwe producten zoals de AirPods. Tim Cook heeft de medewerkers echter gerustgesteld dat er nieuwe producten aankomen, ook op het gebied van Macs voor de desktop.

Wide Color op de iMac

‘Fantastische desktops’

Op het Apple Web-intranet stelde een medewerker de vraag of Mac nog wel belangrijk is voor Apple. Cook antwoordde daarop, dat desktops heel anders zijn dan draagbare apparaten zoals de MacBook Pro en MacBook Air. Bij laptops gaat het om beperkingen qua formaat, terwijl het bij desktops vooral gaat om goede performance, grote schermen, veel opslag en variatie in aansluitingen. Met die laatste opmerking verwijst Cook naar de klachten over de nieuwste MacBook Pro, die alleen beschikt over USB-C-poorten.

Cook besluit met de woorden: “Laat me heel erg duidelijk zijn: we hebben fantastische desktops op onze roadmap. Niemand hoeft zich daarover zorgen te maken.”

Hieronder zie je de vraag van de medewerker en het antwoord van Cook erop.

We had a big MacBook Pro launch in October and a powerful upgrade to the MacBook back in the spring. Are Mac desktops strategic for us?

The desktop is very strategic for us. It’s unique compared to the notebook because you can pack a lot more performance in a desktop — the largest screens, the most memory and storage, a greater variety of I/O, and fastest performance. So there are many different reasons why desktops are really important, and in some cases critical, to people.

The current generation iMac is the best desktop we have ever made and its beautiful Retina 5K display is the best desktop display in the world.

Some folks in the media have raised the question about whether we’re committed to desktops. If there’s any doubt about that with our teams, let me be very clear: we have great desktops in our roadmap. Nobody should worry about that.

Vooral de Mac Pro kan inmiddels weer een update gebruiken. De professionele Mac is drie jaar oud en heeft qua technische specs geen veranderingen gezien. Wel ging de prijs met een paar honderd euro omhoog.

Cook op bezoek bij Trump

Cook legde op Apple’s intranet ook uit waarom hij vorige week een bezoek aan Donald Trump heeft gebracht. Hij vond het noodzakelijk om aanwezig te zijn bij de meeting. Een medewerker vroeg waarom Apple zich zou willen mengen met regeringen. Het antwoord van Cook lag daarbij voor de hand: “Regeringen kunnen invloed hebben op onze mogelijkheden om te doen wat we doen”.

Cook en Trump

Cook legde uit dat zijn aandacht sterk op privacy, beveiliging en onderwijs ligt, maar ook mensenrechten, milieu en het tegengaan van klimaatverandering. In veel opzichten staat Apple’s beleid lijnrecht tegenover dat van Trump. Cook gaf aan dat aan de zijlijn staan weinig effect heeft. “Je hebt invloed op deze dingen door in de arena te zijn.” Cook voegde er nog aan toe dat je geen dingen kunt veranderen door te schreeuwen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2016, 10:36
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen imac, tim cook

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Er zijn twee versies: 21,5-inch en 27-inch. De 27-inch iMac is vernieuwd in augustus 2020 en heeft een Intel Core i5- of i7-processor van de 10e generatie. Er zit standaard SSD opslag in. De 21,5-inch iMac heeft 7e of 8e generatie Intel-processor. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.