De Listnr geeft je digitale huis een luisterend oor

Listnr: oren voor je digitale huis

Heb je een huis vol HomeKit-apparaten? Met Listnr doe je het licht aan door in je handen te klappen. En krijg je een seintje op je iPhone als de baby huilt.

De Listnr geeft je digitale huis een luisterend oor

Als je veel apparaten hebt die HomeKit ondersteunen, dan kun je het halve huis bedienen met je iPhone. Dat is vooral in het begin heel leuk, maar je wil niet voor ieder wissewasje druk zijn met je telefoon. Daarom is Kickstarter-project Listnr een slim idee: dit apparaat zorgt ervoor dat je huis vol HomeKit-apparaten niet alleen iets doet als je de iPhone gebruikt. Ieder geluid deze slimme microfoon hoort, kan een bepaalde actie triggeren of je iPhone een seintje geven.

Listnr: klappen voor licht

De Listnr werkt samen met je iPhone en met ieder apparaat dat verbonden is met internet. De ontwikkelaars van Listnr noemen zelf hiervoor een aantal voorbeelden, zoals de Philips Hue-lampen die aan gaan zodra je in je handen klapt. De sound controller hoort dit specifieke signaal en stuurt dan een seintje naar de Hue-lampen, dat het licht aan moet.

De Listnr kan de lampen aan doen.

Emotie in geluid

Maar wat echt indrukwekkend is, is hoeveel verschillen Listnr in het geluid kan horen. Zo kun je de Listnr bijvoorbeeld gebruiken als slimme Babyfoon, omdat het apparaat het verschil hoort of je kind aan het lachen is of aan het huilen. Als dat gebeurt, stuurt de Listnr een push-berichtje naar je iPhone. Volgens de ontwikkelaar zou het apparaat zelfs zo ver ontwikkeld kunnen worden, dat hij het verschil in emotie kan horen van een menselijke stem. Zo zou het apparaat bijvoorbeeld kunnen oplichten in een andere kleur zodra je boos bent.

Listnr babyfoon

Lees ook: Dossier: HomeKit voor slimme apparaten in huis

Beschikbaarheid Listnr

Je kunt op Kickstarter een Listnr bestellen door 99 dollar of meer aan crowdfunding te schenken. Dat is dan wel exclusief 30 dollar verzendingskosten. Als je snel bent kun je nog de goedkoopste variant krijgen die als eerste (in augustus) wordt verstuurd als de ontwikkelaar de funding rond krijgt. Het is nog niet bekend wanneer de Listnr in de normale winkels verschijnt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2015, 13:24
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.