iculture-peilt
iCulture Peilt
App Store iOS 8 uitgelicht

iCulture peilt: koop jij minder apps door de prijsverhogingen in de App Store?

iCulture peilt de meningen: koop jij minder apps voor je iPhone nu de prijzen in de App Store verhoogd zijn? Hoeveel invloed heeft de prijsverhoging van Apple in de App Store?
Bram Balk - · Laatst bijgewerkt:

apple-geld-bankbiljetten

Sinds afgelopen donderdag zijn de prijzen in de App Store gestegen en hoe duurder een app is, des te groter het prijsverschil. Dat komt doordat Apple heeft besloten een aantal wisselkoersen en belastingen door te berekenen in de nieuwe prijzen. Gevolg: alles is duurder geworden, behalve natuurlijk de gratis apps.

Verschil: maximaal 1 euro

prijsverhoging-app-storeDoor de nieuwe prijsmatrix die Apple oplegt aan apps die in de App Store verschijnen, kost iedere app nu minimaal €0,99. Dat is misschien maar tien cent duurder dan hiervoor, maar het verschil kan oplopen tot een euro. De belangrijkste vraag hierbij is natuurlijk: gaat dit voor jou het koopgedrag in de App Store veranderen?

Op de achtergrond spelen namelijk ook nog andere dingen een rol: vorige week meldde Panic, de ontwikkelaar van het geweldige Transmit, dat de app aanzienlijk veel minder geld opbrengt dan de Mac-versie. Daardoor is het enorm moeilijk voor de ontwikkelaar om de app economisch rendabel te maken. Daarvoor zijn óf meer verkopen voor de huidige prijs nodig óf een hogere prijs.

Prijzen en de App Store-economie

App Store iOS 8 uitgelicht

Die situatie bij Panic is een probleem dat bij veel ontwikkelaars van betaalde apps speelt. In de App Store zijn zoveel apps gratis, dat dit voor de meeste consumenten in de App Store inmiddels de standaard is. Dure apps krijgen het daardoor steeds moeilijker. Daarom is het bijzonder interessant om te zien hoeveel effect een algehele prijsverhoging heeft op de App Store-economie.

Stem nu

Met deze poll willen we daarom gaan uitzoeken welk effect de nieuwe prijsverhoging heeft op het koopgedrag van de bezoekers van iCulture. Koop jij minder apps nu de prijzen zijn verhoogd of maakt het je niet zoveel uit? Of koos je misschien altijd al voor de gratis alternatieven en maakt een prijsverschil in de App Store weinig verschil? Dat willen we graag weten.

Poll niet zichtbaar? Bekijk via deze link

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2015, 17:05
Categorie Achtergrond
Onderwerpen app store, iculture peilt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.