App-abonnementen aanbiedingen.

Zo profiteer jij straks van de nieuwe kortingsacties voor app-abonnementen

Apple heeft meer uitleg gegeven hoe de nieuwe kortingsacties voor app-abonnementen werken. Apple biedt op drie manieren nieuwe aanbiedingen aan als je eerder maandelijks of jaarlijks voor de app betaalde.

Uit de nieuwste iOS 12.2 beta bleek al dat Apple het voor ontwikkelaars mogelijk gaat maken om nieuwe aanbiedingen te introduceren voor bestaande app-abonnees. Met deze nieuwe kortingsacties kunnen ontwikkelaars huidige gebruikers belonen of eerdere abonnees terugwinnen. Apple heeft nu aan de hand van meerdere voorbeelden laten zien hoe jij daar straks van kan profiteren.

Nieuwe aanbiedingen voor app-abonnementen

Apple biedt ontwikkelaars al langer de mogelijkheid om een speciale introductieprijs aan te bieden. Hiermee kunnen appmakers nieuwe abonnees aantrekken tegen een extra voordelig tarief. Deze introductieprijzen gelden echter alleen als je nog niet betaalt voor de app en ook nog nooit ervoor betaald hebt. Dus hoe zit het dan met huidige gebruikers en gebruikers die eerder al voor de app betaald hadden? In iOS 12.2, macOS 10.14.4 en tvOS 12.2 wordt ook aan deze groep gedacht. Op deze drie manieren kun jij hier straks van profiteren.

  • Gratis: Je krijgt een optie om (opnieuw) gratis gebruik te maken van betaalde dienst van de app. Als voorbeeld noemt Apple een gratis periode van 30 dagen, dat daarna met de standaard prijs automatisch verlengd wordt. Dit komt overeen met de huidige proefperiode die nu al in veel apps zitten, maar dan dus ook voor eerdere abonnees.
  • Pay As You Go: Met deze kortingsactie betaal je een speciale prijs voor bepaalde periode. Denk bijvoorbeeld aan €1,99 per maand voor drie maanden met een automatische verlenging tegen de standaard prijs. Ontwikkelaars kunnen zelf de periode bepalen.
  • Vooraf betalen: De derde optie biedt de mogelijkheid om vooraf te betalen. Je betaalt dan bijvoorbeeld €9,99 voor de eerste zes maanden. Daarna verleng je automatisch voor de standaardprijs per jaar.

Dit type aanbiedingen gelden dus alleen voor gebruikers die al eerder voor de app betaald hebben of die dat nu al doen. Ontwikkelaars kunnen huidige gebruikers op deze manier dus verleiden om bijvoorbeeld een uitgebreider pakket te nemen, als een app meerdere in-app aankopen heeft. Voor gebruikers die nog nooit voor een app betaald hebben, gelden deze aanbiedingen dus niet. Die komen alleen in aanmerking voor de introductieprijzen. De aanbiedingen zijn vanaf iOS 12.2 beschikbaar. De update verschijnt waarschijnlijk in maart. Check ook ons artikel met alle nieuwe iOS 12.2 functies.

Hou er wel rekening mee dat de bundels na afloop van de aanbieding altijd standaard automatisch verlengd worden. Je kan dit zelf te allen tijde stopzetten. Sinds kort heeft Apple het makkelijker gemaakt om je App Store-abonnementen te beheren. In onze tip lees je hoe dat werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.