Zo profiteer jij straks van de nieuwe kortingsacties voor app-abonnementen

Apple heeft meer uitleg gegeven hoe de nieuwe kortingsacties voor app-abonnementen werken. Apple biedt op drie manieren nieuwe aanbiedingen aan als je eerder maandelijks of jaarlijks voor de app betaalde.

Uit de nieuwste iOS 12.2 beta bleek al dat Apple het voor ontwikkelaars mogelijk gaat maken om nieuwe aanbiedingen te introduceren voor bestaande app-abonnees. Met deze nieuwe kortingsacties kunnen ontwikkelaars huidige gebruikers belonen of eerdere abonnees terugwinnen. Apple heeft nu aan de hand van meerdere voorbeelden laten zien hoe jij daar straks van kan profiteren.

Nieuwe aanbiedingen voor app-abonnementen

Apple biedt ontwikkelaars al langer de mogelijkheid om een speciale introductieprijs aan te bieden. Hiermee kunnen appmakers nieuwe abonnees aantrekken tegen een extra voordelig tarief. Deze introductieprijzen gelden echter alleen als je nog niet betaalt voor de app en ook nog nooit ervoor betaald hebt. Dus hoe zit het dan met huidige gebruikers en gebruikers die eerder al voor de app betaald hadden? In iOS 12.2, macOS 10.14.4 en tvOS 12.2 wordt ook aan deze groep gedacht. Op deze drie manieren kun jij hier straks van profiteren.

  • Gratis: Je krijgt een optie om (opnieuw) gratis gebruik te maken van betaalde dienst van de app. Als voorbeeld noemt Apple een gratis periode van 30 dagen, dat daarna met de standaard prijs automatisch verlengd wordt. Dit komt overeen met de huidige proefperiode die nu al in veel apps zitten, maar dan dus ook voor eerdere abonnees.
  • Pay As You Go: Met deze kortingsactie betaal je een speciale prijs voor bepaalde periode. Denk bijvoorbeeld aan €1,99 per maand voor drie maanden met een automatische verlenging tegen de standaard prijs. Ontwikkelaars kunnen zelf de periode bepalen.
  • Vooraf betalen: De derde optie biedt de mogelijkheid om vooraf te betalen. Je betaalt dan bijvoorbeeld €9,99 voor de eerste zes maanden. Daarna verleng je automatisch voor de standaardprijs per jaar.

Dit type aanbiedingen gelden dus alleen voor gebruikers die al eerder voor de app betaald hebben of die dat nu al doen. Ontwikkelaars kunnen huidige gebruikers op deze manier dus verleiden om bijvoorbeeld een uitgebreider pakket te nemen, als een app meerdere in-app aankopen heeft. Voor gebruikers die nog nooit voor een app betaald hebben, gelden deze aanbiedingen dus niet. Die komen alleen in aanmerking voor de introductieprijzen. De aanbiedingen zijn vanaf iOS 12.2 beschikbaar. De update verschijnt waarschijnlijk in maart. Check ook ons artikel met alle nieuwe iOS 12.2 functies.

Bekijk ook

iOS 12.2 functies: deze vernieuwingen vind je in de nieuwste update

iOS 12.2 is hier! Welke nieuwe functies en vernieuwingen zitten erin? In dit artikel praten we je bij over de iOS 12.2 functies die je nu meteen zelf kunt proberen!

Hou er wel rekening mee dat de bundels na afloop van de aanbieding altijd standaard automatisch verlengd worden. Je kan dit zelf te allen tijde stopzetten. Sinds kort heeft Apple het makkelijker gemaakt om je App Store-abonnementen te beheren. In onze tip lees je hoe dat werkt.

Bekijk ook

Alles over App Store abonnementen: beheren, opzeggen en misleiding

Steeds meer apps gebruiken abonnementen voor extra functies. Je kunt het lidmaatschap automatisch verlengen of tijdig opzeggen en in deze tip lees je hoe dat werkt. We bespreken ook hoe je misleiding voorkomt.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.