Kenwood met CarPlay-ondersteuning

Kenwood verscheept eerste CarPlay-inbouwschermen

Kenwood verscheept de eerste twee CarPlay inbouwsystemen naar verkooppunten. Wat hebben de displays om het lijf en welk prijskaartje hangt eraan?

Kenwood met CarPlay-ondersteuning
Met deze DDX9902S en DDX9702S van Kenwood kun je een auto ook voorzien van Apple CarPlay, als hij al uit de fabriek gerold is. Je hoeft dus geen nieuwe auto aan te schaffen om al met Apple’s CarPlay aan de slag te gaan. De schermen werden voor het eerst getoond tijdens de CES beurs in januari en zijn nu leverbaar.

De DDX9902S en DDX9702S hebben respectievelijk een aanbevolen prijs van $900 en $950, wat omgerekend neerkomt op 804 en 849 euro. De twee schermen worden inmiddels verscheept naar Amerikaanse verkooppunten en ondersteunen zowel Apple CarPlay als Android Auto. Handig voor huishoudens die twee verschillende soorten smartphones gebruiken. Hopelijk komen ze ook snel naar Europa.

Automatisch wisselen

Het wisselen tussen de twee besturingssystemen gaat volgens Kenwood heel gemakkelijk, zonder de instellingen te veranderen of het systeem opnieuw op te starten.

Nadat je een iPhone verbonden hebt met het Kenwood scherm, kun je middels Siri hands-free gebruik maken van Maps, de telefoon, Berichten, Muziek, Podcasts en verschillende apps van derden zoals Spotify.

Zowel de DDX9902S als DDX9702S hebben een 6,95-inch touchdisplay en ondersteunen ook een achteruitkijkcamera, die los verkocht wordt. Via Bluetooth kun je handsfree bellen en media naar het kastje streamen. Daarnaast is er een HD radio ingebouwd, evenals een HDMI-ingang.

Op zoek naar een alternatief CarPlay inbouwsysteem? Bekijk dan de RNB6 van Parrot eens. Of lees meer over CarPlay in ons dossier CarPlay.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2015, 18:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen auto, carplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.