CircaNews-iPhone

Nieuwsapp Circa stopt ermee

De nieuwsapp Circa stopt voor onbeperkte tijd. Circa wilde breaking news anders aanpakken via een app met kwalitatief goede artikelen.

De mobiele nieuwsapp Circa heeft in het verleden behoorlijk wat aandacht gekregen, omdat ze breaking news op een nieuwe manier wilden aanpakken, via een app met kwaliteitsartikelen. Maar gebruikers liepen er niet warm voor en de app zal dan ook stoppen. Oprichter Matt Galligan heeft bekendgemaakt dat de app voor onbepaalde tijd is stilgelegd en dat het personeel op zoek moet naar een andere baan. Circa kreeg minstens 4 miljoen dollar aan investeringsgeld, sinds ze in 2012 begonnen. De app probeerde nieuwsverhalen als een stroom weer te geven.

CircaNews-iPhone

Lees ook: Circa wil breaking news op de iPhone anders aanpakken

Geen interesse van investeerders

Het is oprichters Matt Galligan, Ben Huh en Arsenio Santos niet gelukt om een koper te vinden voor de app en bijbehorende website. Afgelopen april begon de zoektocht naar een koper, nadat het niet lukte om nog meer investeringsgeld binnen te halen. Gebruikers hadden het einde al kunnen zien aankomen, want sinds 21 juni staan er geen nieuwe artikelen in de app. Dat leidde tot frustratie, ook bij de hoofdredacteur, die zijn bazen via Twitter opriep om openheid van zaken te geven:

Galligan laat in zijn blogposting weten dat het niet is gelukt om nieuws van hoge kwaliteit te bieden en tegelijk genoeg te verdienen om financieel rond te komen. De medewerkers van Circa zullen we ongetwijfeld de komende tijd terug zien bij andere publicaties en start-ups.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2015, 19:24
Categorie Apps
Onderwerp nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.